You are here:

Motivul incredibil pentru care Laidouni nu a mai ajuns la FCSB. ”Era un contract greu de acceptat!”

Motivul incredibil pentru care Laidouni nu a mai ajuns la FCSB. ”Era un contract greu de acceptat!”

Fotbal

Comentarii

Aissa Laidouni (26 de ani) este unul dintre cei mai valoroşi jucători străini care au trecut prin Superligă, în ultimii 10 ani.

Mijlocaşul tunisian de origine franceză a ajuns la FC Voluntari în vara lui 2018, liber de contract, iar doi ani mai târziu era vândut pentru 600.000 de euro la Ferencvaros.

În iarna lui 2023, Ferencvaros l-a vândut pe Laidouni la Union Berlin, pentru 2,6 milioane de euro, iar mijlocaşul este om de bază pentru revelaţia din Bundesliga - locul 3.

  • Tot în iarnă, Aissa Laidouni a prezent la Cupa Mondială din Qatar, alături de naţionala Tunisiei şi a fost titular incontestabil pentru africani, la mijlocul terenului.

Cum l-a ratat Gigi Becali pe Aissa Laidouni

În vara lui 2019, Aissa Laidouni a fost foarte aproape să semneze cu FCSB, acolo unde era dorit de Gigi Becali.

Cu toate acestea, mutarea a picat dintr-un motiv incredibil, după cum chiar fotbalistul recunoaşte: o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro.

Tot în acea perioadă, FC Voluntari a primit o ofertă de la Swansea pentru Laidouni, însă mutarea a picat după ce ilfovenii au ridicat pretenţiile peste noapte: de la 250.000 de euro, la 500.000 de euro.

După primul meu sezon în România, unul dintre cele mai mari cluburi din ţară, Steaua Bucureşti (n.r. - FCSB) a încercat să mă transfere. Nu am dat curs ofertei pentru că era un contract greu de acceptat. Clubul a vrut să includă o clauză de eliberare de 30 de milioane de euro. Am simţit că nu e ok. 

Şase luni mai târziu, am primit o ofertă de la Swansea. Nu îmi venea să cred că Swansea ar putea transfera din România. Mai ales că la acea vreme echipa noastră juca în play-out. Iar acum, un club care se lupta să promoveze în Premier League mă dorea.  A fost minunat. Chiar am fost acolo.

(De ce nu ai mai semnat?) Iniţial, FC Voluntari a cerut între 200.000-250.000 de euro pentru mine. Când Swansea a trimis oferta cerută, clubul din România s-a sucit şi a spus: ”Nu mai vrem atât, vrem dublu”. Clubul Swansea a refuzat să dea curs cererii, pentru că partea românească nu a fost serioasă şi a schimbat în ultimul moment.

După ratarea transferului a fost foarte greu.  A trebuit să rămân în Franţa o perioadă, să-mi revin. În următoarea perioadă de transferuri, Swansea a revenit, dar Ferencvaros a oferit triplu. Am fost împinsă să accept. La început voiam tot la Swansea, dar după am ascultat ce avea să-mi propună Ferencvaros, am acceptat”, a povestit Aissa Laidouni, într-un interviu acordat francezilor de la onzemondial.com.

Laidouni, surprins total de ce a găsit în România

Iniţial, precum mulţi fotbalişti care au călcat în România, Aissa Laidouni a fost sceptic când a auzit că are o ofertă în România.

Cu toate acestea, cu inima îndoită, a decis să facă pasul către necunoscut şi să ofere ce are mai mult

Şi-a demonstrat seriozitatea la antrenamente şi la meciuri, iar soarta l-a răsplătit pe măsură.

Fotbalistul este extrem de recunoscător României şi oamenilor din ţară care l-au ajutat să se dezvolte ca jucător şi l-au propulsat spre fotbalul cu adevărat important din Europa.

”(De ce ai ales România?) România nu este destinaţia favorită a fotbaliştilor, asta e sigur. La început, când cineva în vorbea despre România, eram categoric: Nu vreau să merg! Apoi, tatăl meu m-a încurajat să încerc, explicându-mi că poate fi un lucru bun.

Am fost de acord cu el că trebuie să încerc. Am cântărit aspectele pro şi contra şi a mi-am spus: ”De ce nu? Indiferent de destinaţie, trebuie să reuşesc”

(Ce părere aveai despre România?) Bineînţeles, aveam o idee despre România, dar e era total eronată. Îmi spuneam: ”Unde o să ajung?”. În prima zi, am auzit în vestiar că sunt probleme cu antrenorul şi urmează să fie concediat. Sezonul nici nu începuse. În vestiar, era un alt francez, Abdelhak Belahmeur, care şi-a ajutat, mi-a explicat cum stau treburile la club.

Mă uitam la el şi îl întreba: ”Cum se poate? Vor deja să concedieze antrenorul?”. Mi-a răspuns: ”Aa, da, e adevărat. Nu ştii cum stau treburile pe aici”. Trei zile mai târziu, antrenorul este concediat.

Primele zile nu au fost uşoare: adaptarea, bariera lingvistică, mentalitatea. În ceea ce priveşte condiţiile de viaţă, acestea erau foarte bune. Locuiam într-un cartier sigur, rezidenţial. Aveam tot ce-mi trebuia.

(Cu ce amintiri ai rămas după aceşti doi ani?) A fost o experienţă grozavă de viaţă. Am învăţat lucruri noi, am descoperit o nouă cultură. Am întâmpinat şi întârzieri la salariu (n.r. - râde), dar trebuie să te descurci şi cu asta. Nu am primit, încă toate sumele datorate. Întârzierile au fost ok, în comparaţie cu alte cazuri. Au întârziat vreo două-trei luni, dar am avut norocul de a fi apreciat de club. Liderii vestiarului au încercat să mă ajute cu acomodarea. Per total, am trăit foarte bine. Era tot ce ce aveam nevoie. Ideea pe care o aveam despre România a fost greşită.

Mi-e şi ruşine să spun că viziunea mea despre ţară a fost una greşită. Am văzut România ca o ţară cu lipsuri în multe domenii, fără infrastructură. Când am ajuns acolo am fost foarte surprins. Erau de toate. Este o ţară dezvoltată, cu mall-uri şi apartamente de lux, cu securitate asigurată. Am avut momente foarte bune acolo”, a completat Laidouni, pentru sursa citată.

 

Afla mai multe despre: laioduni 

viewscnt
Articole similare