You are here:

Nadal, în finala de la Bastad. Spaniolul, la un meci distanţă de triumful cu numărul 93 într-un turneu ATP

Nadal, în finala de la Bastad. Spaniolul, la un meci distanţă de triumful cu numărul 93 într-un turneu ATP

Tenis

Comentarii

Rafael Nadal (38 de ani) s-a calificat în finala de la Bastad. Spaniolul este acum la doar o singură victorie distanţă de triumful cu numărul 93 într-un turneu ATP.

Nadal s-a calificat în finala de la Bastad. Spaniolul speră la primul turneu câştigat după doi ani

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a calificat sâmbătă în finala turneului ATP 250 de la Bastad (Suedia), după ce cu o zi în urmă a disputat un meci de patru ore în sferturi.

Rafael Nadal, învârstă de 38 de ani şi locul 261 ATP, s-a impus sâmbătă în faţa croatului Duje Ajdukovic, în vârstă de 23 de ani şi locul 130 ATP, în semifinalele turneului ATP 250 Nordea Open, de la Bastad, din Suedia.

Nadal a reuşit să câştige după două ore şi 12 minute de joc, în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4.

Pentru fostul număr 1 mondial este prima finală ATP în care se califică după cea câştigată în 2022, la Roland Garros.

Atunci, Nadal l-a învins în finală pe norvegianul Casper Ruud, scor 6-3, 6-3, 6-0, în două ore şi 18 minute. şi cucerea al 22-lea trofeu de Grand Slam din cariera sa. 

La momentul respectiv, spaniolul era primul care depăşea borna de 20 de titluri de Grand Slam, dintre cei trei mari coloşi: el, Roger Federer şi Novak Djokovic.

Duminică, Nadal va încerca să ajungă la victoria cu numărul 93 într-un turneu ATP, înfruntând în finală învingătorul din meciul Thiago Agustin Tirante (Argentina) – Nuno Borges (Portugalia).

Afla mai multe despre: rafael nadaltenisbastad 

viewscnt
Articole similare