Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Novak Djokovic sare în apărarea Simonei Halep, deşi ”românca a făcut comentarii negative la Australian Open”

Novak Djokovic sare în apărarea Simonei Halep, deşi ”românca a făcut comentarii negative la Australian Open”galerie foto

Simona Halep

Comentarii

Novak Djokovic a sărit în apărarea Simonei Halep, după ce sportiva din Constanţa a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Sârbii notează că Djokovic a luat această decizie, deşi Simona a făcut comentarii negative despre tenismen.

În vârstă de 31 de ani, Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, în urma unui control pe care l-a făcut la US Open.

Cea mai bună jucătoare de tenis din România a fost suspendată provizoriu şi s-a declarat ”complet confuză şi trădată”. În apărarea ei a sărit Novak Djokovic.

Novak Djokovic a sărit în apărarea Simonei Halep. Ce scriu sârbii

Imediat după ce Simona Halep a anunţat oficial că a fost depistată pozitiv, Asociaţia Jucătorilor de Tenis Profesionişti (PTPA) - înfiinţată de Novak Djokovic - a ieşit cu un comunicat oficial în care îşi declară sprijinul pentru sportiva din România.

”PTPA se angajează să asigure că Simona Halep, la fel ca orice alt jucător, va avea parte de un recurs corect şi complet. Vom lupta pentru drepturile sale şi vom pleda pentru corectitudine şi transparenţă pentru toţi jucătorii”, se arată în comunicatul oficial.

PTPA (Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis) a fost fondată de Novak Djokovic şi Vasek Pospisil şi ea reprezintă jucătorii de tenis din TOP 500, atât din ATP, cât şi din WTA.

Presa din Serbia anunţă că Novak Djokovic a sărit în apărarea Simonei Halep, în ciuda comentariilor făcute de aceasta la Australian Open, despre refuzul sârbului de a se vaccina.

”Deşi românca a făcut declaraţii negative despre Djokovic, la Australian Open, el a fost primul care i-a venit în ajutor atunci când a avut probleme”, notează jurnaliştii de la Kurir.

De precizat că sârbii se plâng acum că Novak Djokovic a devenit ţinta controalelor antidoping. Site-ul kurir.rs scrie că ”este ruşinos” că Djokovic ”a fost testat mult mai des decât Nadal”.

Este vorba despre controalele făcute în 2021, când Djokovic a fost testat de 21 de ori, în timp ce Nadal a fost vizitat de WADA de 14 ori.

Ce a spus Simona Halep despre Novak Djokovic la Australian Open

La începutul anului, Novak Djokovic a fost implicat într-un scandal uriaş. Fostul lider mondial a încercat să participe la Australian Open, dar prezenţa i-a fost refuzată, deoarece nu era vaccinat.

Djokovic, care s-a declarat anti-vaccin, a intrat în Australia cu o scutire falsă, motiv pentru care a fost reţinut timp de mai multe zile. Ulterior, judecătorii nu i-au permis accesul pe teritoriul Australiei şi a fost expulzat.

Simona Halep a fost atunci întrebată de austrlieni ce părere are despre tot acel scandal şi sportiva din România a criticat decizia lui Novak Djokovic:

”Eu am fost tot timpul pro-vaccin, m-am şi vaccinat atunci când a trebuit, chiar de la început. Mereu am ascultat opinia specialiştilor, doctorilor, şi sunt în totalitate de acord cu ei.

Este vorba despre ceva global şi nu pot eu, care nu mă pricep la aşa ceva, să-mi dau cu părerea, dar într-adevăr a fost o situaţie dificilă pentru toată lumea”, a spus atunci Simona Halep.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare