Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Nu mai plec". România l-a cucerit pe brazilianul lui U Cluj! Amintiri din urmă cu 10 ani când a lăsat Rio pentru Bistriţa: "Zici că faci milioane în Europa, dar e altă realitate" | EXCLUSIV

"Nu mai plec". România l-a cucerit pe brazilianul lui U Cluj! Amintiri din urmă cu 10 ani când a lăsat Rio pentru Bistriţa: "Zici că faci milioane în Europa, dar e altă realitate" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Romario Pires (33 de ani) este unul dintre cei mai apreciaţi străini din fotbalul românesc. Născut la Rio de Janeiro, brazilianul a făcut pasul în Europa pentru prima dată la Gloria Bistriţa, în 2012. La un deceniu de când a ajuns în România, actualul mijlocaş al Universităţii Cluj a povestit aventura sa în ţara noastră.

Romario Pires: "La Ploieşti a fost momentul când am început să iubesc şi mai mult România"

Romario Pires este căpitanul lui U Cluj, echipă cu care tocmai a promovat în Superligă. Ajuns la 33 de ani, mijlocaşul a fost un fotbalist apreciat la echipele pentru care a mai jucat în România: Gloria Bistriţa, Petrolul Ploieşti, Astra Giurgiu, Hermannstadt şi Farul Constanţa. 

Brazilianul s-a căsătorit cu o româncă şi recunoaşte că România este casa lui, dar începutul a fost anevoios, în 2012. 

Precum mulţi fotbalişti care evoluează în ligile României, brazilianul s-a lovit de situaţii neplăcute de-a lungul anilor. 

Romario Pires susţine că a jucat fără să fie plătit la mai multe echipe, de la multe cluburi a reuşit să-şi recupereze banii, dar ca să plece de la Gloria Bistriţa a fost nevoit să facă un sacrificiu. 

"Am avut un moment foarte greu la Astra, unde am stat patru luni neplătiţi. Am primit toţi banii, nu pot să mint, dar după luni bune. Am avut şi la Hermannstadt. La Bistriţa, că să plec de acolo, am renunţat la aproape patru luni de salariu. 

A fost foarte greu la Bistriţa în primele şase luni. Mă gândeam la total altceva. Când am venit din Brazilia în Europa... E gândul că vii în Europa şi faci milioane şi te trezeşti cu altă realitate", a declarat Romario Pires într-un interviu acordat Orange Sport. 

Romario Pires s-a îndrăgosit treptat de România

"Când am venit nu ştiu dacă aveam de gând să rămân sau să stau atât de mult, dar mă simt acasă, mă simt foarte bine aici. 

Primul impact a fost diferit, pentru că am venit din Rio de Janeiro, oraş foarte mare, cât o ţară şi am venit tocmai la Bistriţa, foarte, foarte mic şi foarte drăguţ. Am fost bine primit.

Asta mi-a plăcut, că am fugit din agitaţia din Rio şi am venit într-un loc calm, în care puteam să mă concentrez pe fotbal şi atât. 

Când m-am mutat la Ploieşti, am simţit ceva foarte frumos acolo, am găsit o linişte, mi-am cunoscut soţia. La Ploieşti a fost momentul când am început să iubesc şi mai mult România", a declarat căpitanul lui U Cluj pentru Orange Sport. 

Cât despre preferinţele culinare, Romario Pires a recunoscut că i-a fost greu să se acomodeze cu anumite feluri de mâncare. De altfel, cu sarmalele nu s-a acomodat nici acum. 

"Când am venit nu mi-a plăcut mâncarea, a fost foarte greu pentru mine în primele şase luni. Am slăbit foarte mult, după am început să mă obişnuiesc şi acum îmi place şi gătesc mâncare românească. 

Gătesc de toate, fac orice. Sarmale, nu! E singura mâncare din România care nu-mi place!

Ţin minte că primele luni am mâncat numai orez cu piept de pui. Numai asta, mai mâncam o pasta şi aşa, dar, în rest, numai orez cu piept de pui. Nu-mi plăceau condimentele, dar bine că m-am obişnuit. 

Dacă aici am rămas, ce să fac? Să nu mai mănânc? Trebuia să mă obişnuiesc, acum m-am obişnuit şi îmi place foarte mult.

Tochitură îmi place să gătesc, orez foarte mult, paste din când în când şi vita e viaţa mea", a mai spus mijlocaşul central. 

Romario Pires, brazilianul venit cu gânduri mari în Europa: "Eu sunt acasă, nu cred că mai plec din România"

Fotbalistul a povestit şi despre cum îşi petrece timpul liber, în afara terenului de joc, atunci când este cu familia. De altfel, nu ia în considerare să se stabilească în altă ţară. 

"Eu sunt acasă, nu cred că mai plec din România! Aici mă simt foarte bine, am prieteni, am familie aici şi nu cred că o să vină momentul să plec. 

Părinţii, socrii, au rulotă şi ne place mult să mergem prin pădure, în aer liber, să stăm cu familia, să văd fetiţa mică cum aleargă. În munţi acum vara e frumos, mergem unde e mai răcoare, e foarte frumos. Mai schimb un scutec, mai fac o băiţă, mai fac o mâncare. 

Romania în trei cuvinte: casă, linişte şi pace", a adăugat Romario Pires. 

În acest sezon început greu de echipă, Romario Pires încearcă să se salveze alături de U Cluj de la retrogradarea din Superligă, dar are planuri şi după acest final de sezon. "Vreau să încep nişte cursuri, să stau prin apropiere de fotbal". 

Afla mai multe despre: romario piresromario pires u cluju cluj 

viewscnt
Articole similare