Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O femeie arbitru, jefuită de soldaţii ruşi în timp ce se afla acasă. Poveşti de coşmar din Ucraina: ”Le este foame şi cer de mâncare”. Rusia ar fi folosit o bombă interzisă

O femeie arbitru, jefuită de soldaţii ruşi în timp ce se afla acasă. Poveşti de coşmar din Ucraina: ”Le este foame şi cer de mâncare”. Rusia ar fi folosit o bombă interzisăgalerie foto

Special

Comentarii

Marina Strileţka, o foarte cunoscută arbitră la nivel internaţional, trăieşte un adevărat coşmar într-o localitate aflată lângă Harkov - unul dintre oraşele în care se dau cele mai intense bătălii.

În vârstă de 38 de ani, Marina Strileţka a intrat în istorie după ce a arbitrat alături de Katerina Monzul şi Svitlana Gruşko meciul dintre Anglia şi Andora, la masculin, în preliminariile pentru Cupa Mondială.

Partida a avut loc în luna octombrie 2021 şi Marina Strileţka a fost unul dintre arbitrii asistenţi. La 5 luni distanţă, Marina Strileţka trăieşte un coşmar greu de descris, din cauza războiului dintre Ucraina şi Rusia.

Ea n-a apucat să plece după ce localitatea ei a fost încercuită şi susţine că soldaţii ruşi i-au jefuit casa.

Femeia arbitru care a fost jefuită de soldaţii ruşi: ”Le este foame, cer de mâncare şi apoi îţi iau tot”

Marina Strileţka trăieşte alături de familia ei într-o localitate aflată în apropiere de Harkov, acolo unde se dau printre cele mai grele bătălii între armata Ucrainei şi cea a Rusiei.

Tânăra în vârstă de 38 de ani a încercat să fugă din calea bombardamentelor, dar n-a mai apucat, deoarece satul ei a fost încercuit de armata rusă.

Marina Strileţka a povestit pentru The Mirror coşmarul în care se trezeşte în fiecare zi şi spune că a ajuns să doarmă pe podea, lângă intrarea în pivniţă, de teama bombardamentelor:

”Eu şi familia mea stăm acasă, suntem deja în cea de-a şasea zi. Uneori sunt explozii, putem auzi tancuri explodânt cu obuzele care se află în interiorul lor.

Invadatorii sunt peste tot în jurul nostru, nu am putut să plecăm. Acum este calm în satul meu, dar luptele au loc în satele vecine şi se aud acolo explozii şi bombe.

Acum este cel mai sigur să stai acasă şi să te rogi: avem un subsol, aşa că ne putem ascunde acolo. Am dormit pe podea, aproape de intrarea în subsol”, a povestit Marina Strileţka pentru The Mirror.

Arbitrul a povestit şi cum soldaţii ruşi au ajuns să jefuiască locuinţele ucrainelor, de unde iau tot ce prind:

”Ruşii se prezintă la casele noastre cu mitraliere, dar le este foame şi cer mâncare şi apoi. Apoi îţi iau tot ce ai”, a mărturisit Maryna Striletska, care susţine că locuinţa ei a fost jefuită de soldaţii ruşi.

Presa internaţională a scris în repetate rânduri că soldaţii ruşi au rămas fără mâncare, apă şi combustibil, deoarece se aşteptau ca Ucraina să pice mult mai rapid.

Din această cauză, pe teritoriul Ucrainei au fost raportate foarte multe cazuri în care militarii din armata rusă au jefuit magazine şi localnici.

Marina Strileţka, acuzaţie foarte gravă. Ruşii ar fi folosit o bombă interzisă

În cadrul interviului, Marina Strileţka susţine că armata rusă ar fi apelat la o bombă care este interzisă prin Convenţia de la Geneva.

Este vorba despre o armă termobarică, denumită şi bombă cu vid. Marina Strileţka spune că ruşii au folosit o astfel de bombă aproape de zona în care locuieşte.

”În Okhtyrka, care se află la 40 de kilometri de locul în care locuiesc, au aruncat deja o bombă cu vid.

Ucrainenii sunt neînfricaţi. Cărăm mine cu mâinile goale şi am oprit tancuri folosindu-ne doar de corpurile noaste. Acasă pregătim cocktailuri Molotov pentru a ne proteja casele

Vom lupta până la capăt, pentru că credem în ţara noastră!”, a promis Maryna Striletska.

Bomba cu vid este o armă de temut, care a fost interzisă prin Convenţia de la Geneva. Ea aspiră oxigenul din jurul ei şi generează ulterior o explozie cu temperaturi foarte înalte. Unda exploziei durează mai multe decât o bombă convenţională şi pagubele pe care le produce sunt multe mai ridicate.

O bombă cu bid poate distruge tot pe o rază de un kilometru şi poate vaporiza corpul uman. Rusia a mai folosit acest tip de bombă în războiul pe care l-a dus în Afganistan, dar ea a fost ulterior interzisă prin convenţiile internaţionale.

Nu este pentru prima dată când Ucraina acuză că ruşii au folosit bomba cu vid. Oksana Markarova, ambasadoarea Ucrainei în SUA, a declarat luni seară cu Rusia a aruncat o astfel de bombă. În localitatea Okhtyrka, o astfel de bombă ar fi ucis 70 de soldaţi ucraineni.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: marina strileţka 

viewscnt
Articole similare