Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă calificare pentru delegaţia tricoloră la Jocurile Olimpic de la Paris! Team Romania are 89 de sportivi

O nouă calificare pentru delegaţia tricoloră la Jocurile Olimpic de la Paris! Team Romania are 89 de sportivi

Sporturi

Comentarii

Sportivul Felix-Pierre Duchampt va reprezenta pentru a doua oară consecutiv România la întrecerea olimpică de triatlon. Născut în Franţa şi intrat în circuitul mondial pentru România în 2019, Felix reuşit să se califice la Paris 2024 în baza punctelor acumulate în ierarhia mondială individuală, anunţă COSR.

Triatlonistul Felix-Pierre Duchampt s-a calificat la Jocurile Olimpice. Team Romania are 89 de sportivi calificaţi

În februarie, Felix a fost pe primul loc în Mexic şi pe poziţia a 9-a la Havana, în martie a terminat al 5-lea în Mexic, pentru ca în aprilie să concureze în Australia (locul 27) şi China (locul 36). În luna mai a urcat din nou pe podium în Mexic (locul 2) şi a terminat pe 23 la ultimul concurs din Chile. Felix s-a calificat de pe locul 59 în ierarhia mondială.

Pentru Duchampt, care pe 5 septembrie va împlini 35 de ani, este un vis împlinit. Va concura la Jocurile din Franţa, ţara natală, dar reprezentând România, scrie COSR.

Team Romania are acum 89 de sportivi calificaţi la 14 discipline sportive: atletism (5), box (1), canotaj (45), canoe (3), gimnastică artistică (6), gimnastică ritmică (1), haltere (2), înot (2), lupte (4), polo (13), scrimă (1), tenis de masă (4), triatlon (1), yachting (1).

Afla mai multe despre: felix-pierre duchamptfelix-pierre duchampt jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare