Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | FRF a prezentat noii selecţioneri ai naţionalelor U21 şi U20: ”Începem un nou drum, cu doi antrenori valoroşi”

OFICIAL | FRF a prezentat noii selecţioneri ai naţionalelor U21 şi U20: ”Începem un nou drum, cu doi antrenori valoroşi”galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, FRF i-a prezentat oficial pe noii selecţioneri ai naţionalelor U21 şi U20. Aceştia îi înlocuiesc pe Florin Bratu, respectiv Bogdan Lobonţ, după ce nu s-a putut ajunge la un acord pentru prelungirile contractelor acestora.

Marţi, FRF a organizat o conferinţă de presă, pentru a îi prezenta pe noii antrenori de la naţionalele U21 şi U20.

Deşi rezultatele celor două selecţionate, în mandatele lui Florin Bratu şi Bogdan Lobonţ, au fost dezastruoase, Mihai Stoichiţă a afirmat că aceştia nu au fost înlocuiţi din pricina acestora, ci pentru că nu s-a putut ajunge la o înţelegere în privinţa prelungirii.

În urma discuţiilor pe care le-am avut cu selecţionerii de la această categorie de vârstă, U21 şi U20, nu am ajuns la o înţelegere pentru a continua contractele.

Atunci am hotărât să începem un nou drum, cu doi antrenori valoroşi, care reprezintă două generaţii diferite.

Vreau să le mulţumesc lui Florin Bratu şi lui Bogdan Lobonţ pentru activitatea pe care au avut-o la federaţie”, a spus Mihai Stoichiţă.

În locul lui Florin Bratu a fost adus Emil Săndoi, care a mai pregătit aceeaşi selecţionată în perioada 2006 - 2013 şi a punctat că îl aşteaptă o pregătire importantă în următorul an, înaintea Campionatului European din 2023.

FRF a prezentat oficial noii selecţioneri ai naţionalelor U21 şi U20

Aş vrea să mulţumesc Federaţiei că s-a gândit la mine. Va fi o muncă dificilă. Chiar dacă turneul final este peste un an, acţiunile pe care le vom avea sunt foarte puţine.

Vor fi trei întreruperi, şase meciuri. Este o responsabilitate foarte mare pentru mine. Atunci când antrenezi o naţională, reprezinţi o naţiune.

Am intrat în contact cu stafful care a fost înainte la U21. În zilele următoare, aş vrea să-l sun pe Florin Bratu, el a lucrat cu un grup mare de jucători.

Este în măsură să-mi explice o stare de fapt. Ştiu că începem cu două amicale foarte puternice, cu Spania şi Olanda, poate principalele forţe din Europa.

Timpul ne presează, aşa că o să monitorizăm toţi jucătorii şi o să fim în contact cu antrenorii de la cluburi. Îmi place să lucrez cu jucători tineri.

La Târgovişte am avut chiar şi patru jucători sub 21 de ani. Noi, românii, suntem talentaţi, dar apar probleme atunci când se face trecerea de la juniori la seniori.

Munca noastră trebuie să fie şi în plan mental”, a declarat Emil Săndoi, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat.

La naţionala U20, deşi a fost la mijlocul unui scandal-monstru în primăvară, Daniel Pancu a fost ales ca înlocuitorul lui Bogdan Lobonţ.

E o zi de mare bucurie, o postură care mă onorează şi mă responsabilizează. Trăind emoţiile jocurilor în tricoul echipei naţionale, la juniori, la tineret şi la echipa mare, a venit ziua în care antrenez o selecţionată a României.

Practic, sunt al treilea antrenor, şeful meu e Emil Săndoi”, a spus acesta.

Daniel Pancu va debuta pe banca naţionalei U20 pe 22 septembrie, într-un amical cu Cehia.

De cealaltă parte, Emil Săndoi va disputa primul meci după revenirea la selecţionata U21 în compania Spaniei, pe 23 septembrie.

Afla mai multe despre: frf 

viewscnt
Articole similare