Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Galatasaray are antrenor nou. Cicăldău şi Moruţan, sub comanda unui fost coechipier de-al lui Hagi

OFICIAL | Galatasaray are antrenor nou. Cicăldău şi Moruţan, sub comanda unui fost coechipier de-al lui Hagi

Stranieri

Comentarii

Galatasaray, formaţie la care sunt legitimaţi Cicâldău şi Moruţan, are, oficial, un nou antrenor.

Galatasaray a avut un sezon de coşmar. Sub comanda lui Fatih Terim şi Domenec Torrent, formaţia din Istanbul a încheiat pe poziţia a 13-a în campionatul din Turcia, iar în competiţiile europene a fost eliminată de FC Barcelona, în optimile de finală din Europa League.

OFICIAL | Galatasaray are antrenor nou. Cicăldău şi Moruţan, sub comanda unui fost coechipier de-al lui Hagi

În cursul zilei de joi, noua conducere a lui Galatasaray a anunţat că Okan Buruk va fi noul antrenor al echipei. Acesta va semna un contract valabil doi ani.

În vârstă de 48 de ani, Okan Buruk a antrenat ultima oară pe Istanbul Başakşehir. A luat campionatul în Turcia, în 2020, dar s-a despărţit în ianuarie 2020, iar de atunci nu a mai antrenat până când a acceptat oferta de acum a echipei la care a scris istorie ca jucător. Ca antrenor mai are în palmares şi o Cupă a Turciei (cu Akhisarspor, în 2018).

Ca jucător, este considerat o adevărată legendă la Galatasaray. A îmbrăcat tricoul echipei de pe ”Cim Bom” timp de 12 sezoane, acumulate în două perioade (1991-2001 şi 2006-2008).

Între 1996 şi 2001, Buruk a fost coleg cu Gheorghe Hagi. A fost cea mai prolifică perioadă din istoria lui Galatasaray. Clubul din Istanbul a cucerit atunci Cupa UEFA (2000) şi Supercupa Europei (2000).

Fost mijlocaş de bandă, Buruk a mai cucerit şi şapte titluri interne şi şase Cupei ale Turciei cu "Leii" din Istanbul, pentru care a jucat în total 306 meciuri.

Okan Buruk a mai bifat o experienţă şi în Italia, la Inter Milano (2001-2004), iar pentru naţionala Turciei a strâns 54 de selecţii şi opt goluri.

Pentru postul de antrenor la Galatasaray s-a luat în calcul şi varianta Gheorghe Hagi, care a fost pe lista scurtă a noului preşedinte al clubului, Dursun Özbek.

Într-un final, clubul din Istanbul, la care sunt legitimaţi şi românii Cicâldău şi Moruţan, l-a ales pe Okan Buruk.

Afla mai multe despre: galatasarayantrenor 

viewscnt
Articole similare