Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Luis Suarez a semnat! Fostul atacant de la Barcelona şi Atletico s-a întors ”acasă”

OFICIAL | Luis Suarez a semnat! Fostul atacant de la Barcelona şi Atletico s-a întors ”acasă”

Campionate

Comentarii

Luis Suarez şi-a găsit echipă. Uruguayanul de 35 de ani s-a întors în ţara natală, la echipa din copilărie.

OFICIAL | Luis Suarez a semnat! Fostul atacant de la Barcelona şi Atletico s-a întors ”acasă”

Clubul Nacional Montevideo a anunţat, oficial, că a obţinut serviciile lui Luis Suarez, jucător ce a făcut furori în Europa în ultimul deceniu şi jumătate.

Astfel, atacantul de 35 de ani se întoarce ”acasă”, la clubul la care a crescut şi a debutat în fotbalul profesionist.

Luis Suarez a fost promovat la prima echipă a lui Nacional la începutul anului 2005, pentru vca în vara anului 2006, după un titlu naţional cucerit, să ia calea continentului european, acolo unde a câştigat tot ce se putea câştiga.

Suarez a ajuns mai întâi în Olanda, unde a jucat la Groningen (2006-2007) şi Ajax (2007 - ianuarie 2011), după care a avut o perioadă de succes şi în Premier League, la Liverpool (ianuarie 2011 - 2014).

Mai apoi, după Cupa Mondială din 2014, atacantul a făcut trecerea spre Barcelona, ce a reprezentat cea mai bună perioadă a carierei sale (2014-2020). A câştigat toate trofeele posibile, inclusiv UEFA Champions League (2015), formând un trio de senzaţie alături de Lionel Messi şi Neymar.

În 2020, a trecut la Atletico Madrid, unde şi acolo a fost esenţial, cel puţin în primul sezon. atunci când a ajutat-o să câştige campionatul în Spania. A fost golgheterul echipei şi cel care a marcat golul care a adus titlul.

Iar în această vară a rămas liber de contract. A avut o listă lungă de echipe şi campionate unde putea ajunge. Printre acestea se numără Inter Miami şi Los Angeles FC (MLS, Aston Villa (Premier League), dar şi din Turcia.

Totuşi, în ciuda acestor oferte mult mai avantajoase, cel puţin din punct de vedere financiare, Suarez a ales cu inima.

Astfel, Gheata de Aur din 2014 şi 2016 a decis că este momentul potrivit să se întoarcă în ţara natală şi să-i încânte şi pe fanii lui Nacional cu golurile şi assist-urile sale de caracteristice.

Afla mai multe despre: luis suarezoficial 

viewscnt
Articole similare