Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Nu l-a achiziţionat pe Andrei Burcă, dar a adus un jucător român! Maccabi Haifa a anunţat transferul fotbalistului din Serie A

OFICIAL | Nu l-a achiziţionat pe Andrei Burcă, dar a adus un jucător român! Maccabi Haifa a anunţat transferul fotbalistului din Serie Agalerie foto

Stranieri

Comentarii

Deşi s-a zvonit că îl doreşte pe Andrei Burcă (29 de ani), Maccabi Haifa nu l-a mai transferat pe jucătorul CFR-ului, dar a adus la club un fotbalist român. Acesta a fost împrumutat din Serie A şi va petrece acest sezon în Israel.

Maccabi Haifa a reuşit una dintre marile surprize din această ediţie a preliminariilor Champions League, după ce a reuşit să treacă Olympiakos (Grecia), Apollon Limassol (Cipru) şi Steaua Roşie Belgrad (Serbia) pentru a se califica în grupe.

Echipa israeliană nu mai ajunsese în grupele competiţiei din 2009, iar performanţă reuşită îi aduce clubului o sumă importantă în conturi.

Ajunşi în grupe, şefii lui Maccabi au fost dispuşi să renunţe la fostul jucător al FCSB-ului, Bogdan Planic, şi s-a zvonit că ar dori să îl transfere în locul sârbului pe Andrei Burcă.

Până acum, mutarea nu s-a materializat, dar, în schimb, israelienii au transferat un alt jucător român, pe jumătate român de fapt, Suf Podgoreanu (20 de ani).

Bine ai revenit acasă! Mijlocaşul Suf Podgoreanu, care a crescut la club, se întoarce acasă după doi ani petrecuţi jucând în Italia.

Podgoreanu este împrumutat până la finalul sezonului, cu clauză opţională de cumpărare definitivă”, se arată în mesajul postat de Maccabi Haifa.

Cine este Suf Podgoreanu

Suf Podgoreanu este fiul unui bucureştean, Danny Podgoreanu, care s-a mutat în Israel. Născut în 2002, mijlocaşul a trăit toată viaţa în ţara natală, înainte de a prinde transferul carierei.

În 2020, pe când avea doar 18 ani şi evolua pe postul de vârf, gigantul de 1,93 metri a fost achiziţionat de Roma, în schimbul sumei de aproximativ 350.000 de euro.

Jucătorul crescut de Maccabi Haifa avea să reziste doar un an în ”Oraşul Etern”, înainte de a fi vândut Speziei, pentru în jur de jumătate de milion de euro.

După încă un an în Italia, în care nu a convins, Podgoreanu şi-a asigurat revenirea la clubul unde s-a dezvoltat, mai întâri sub formă de împrumut, cu o opţiune definitivă de cumpărare.

Interesant este că FRF s-a interesat de serviciile jucătorului cu dublă cetăţenie în 2020, pentru a vedea dacă l-ar putea convinge să reprezinte România.

Între timp, acesta a făcut două meciuri pentru naţionala Israelului, însă, dacă nu mai strânge o apariţie, încă ar putea ”schimba” ţara.

În grupele Champions League, Suf Podgoreanu le va putea înfrunta pe PSG, Juventus şi Benfica.

Afla mai multe despre: suf podgoreanu 

viewscnt
Articole similare