Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Transfer important la U Cluj. Sabău îşi întăreşte defensiva cu un jucător cu şapte prezenţe în naţionala ţării sale

OFICIAL | Transfer important la U Cluj. Sabău îşi întăreşte defensiva cu un jucător cu şapte prezenţe în naţionala ţării sale

U Cluj

Comentarii

Ioan Ovidiu Sabău primeşte întâriri în această perioadă, iar la U Cluj a ajuns un fundaş cu multă experienţă.

OFICIAL | Transfer important la U Cluj. Un internaţional ajunge sub comanda lui Sabău

Fundaşul stânga bulgar Ivan Goranov (30 de ani) a fost transferat la U Cluj, a anunţat clubul ardelean.

A jucat la academia celor de la CSKA Sofia şi a mai evoluează la nivel de juniori pentru Levski Sofia.

La 18 ani debutează pentru Levski chiar într-un meci din prima ligă. La începutul sezonului 2011/2012 ajunge la Beroe, unde evoluează timp de doi ani şi jumătate.

Aici a strâns 42 de prezenţe, printre care şi primele prezenţe în preliminariile cupelor europene, jucând în dubla manşă cu Hapoel Tel Aviv din turul al II-lea al Europa League.

Alături de Beroe a câştigat Cupa Bulgariei în sezonul 2012/2013 şi Supercupa la începutul stagiunii următoare.

În pauza de iarnă a sezonului 2013/2014, Goranov a ajuns la Litex Lovech. A încheiat pe ultima treaptă a podiumului în primul an la Litex, iar în total a strâns 41 de meciuri şi patru assist-uri înainte ca echipa să fie expulzată din prima ligă bulgară.

În urma problemelor de la Litex, Goranov a ajuns la începutul sezonului 2016/2017 la Lokomitv Plovdiv, unde a evoluat timp de un sezon.

În vara anului 2017 a revenit la Levski Sofia, clubul care l-a lansat în fotbal. În primul sezon a reuşit să marcheze două goluri şi să ofere două pase decisive în cele 36 de partide în care a jucat.

Forma bună a continuat şi în anul următor, când a devenit căpitanul celor de la Levski şi a evoluat în 33 de partide, contribuind cu patru pase decisive.

Evoluţiile constante din sezonul 2019/2020, când a bifat 37 de meciuri, cu două goluri marcate şi trei assist-uri, i-au adus lui Ivan Goranov primul transfer internaţional.

În august 2020, fundaşul stânga bulgar semna cu Charleroi în primul eşalon din Belgia, însă a revenit la Levski la începutul sezonului 2021/2022 sub formă de împrumut, câştigând Cupa Bulgariei pentru a doua oară.

La începutul acestui sezon, noul jucător al Universităţii ajungea de la Charleroi la PAS Lamia în prima ligă din Grecia. A strâns 20 de prezenţe în tricoul formaţiei elene în turul campionatului.

Ivan Goranov a debutat în prima reprezentativă a Bulgariei pe 6 septembrie 2018 într-o victorie din UEFA Nations League cu Slovenia.

În total, fundaşul stânga are şapte selecţii pentru naţionala ţării vecine, şase dintre acestea fiind în meciuri oficiale.

Afla mai multe despre: ioan ovidiu sabauu cluj 

viewscnt
Articole similare