Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Transfer senzaţional reuşit de Şahtior Donetsk! Unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti de la Ajax a semnat cu vicecampioana Ucrainei

OFICIAL | Transfer senzaţional reuşit de Şahtior Donetsk! Unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti de la Ajax a semnat cu vicecampioana Ucrainei

Transferuri

Comentarii

Vineri dimineaţa, Ajax a anunţat despărţirea de unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti ai săi.

Adus de la Sao Paulo în 2017 în schimbul sumei de 17,4 milioane de euro, David Neres era considerat noua mare speranţă a fotbalului brazilian.

Venit la Ajax la o vârstă frgedă, era preconizat că brazilianul avea să devină un adevărat star, dezvoltându-se la una dintre cele mai bune echipe din lume când vine vorba de creşterea tinerilor.

Pe alocuri, Neres a demonstrat de ce este în stare, în special în ediţia 2018/2019 a Ligii Campionilor, când a ajuns cu Ajax în semifinalele competiţiei.

Însă, inconsecvenţa sa şi problemele de atitudine, lucruri văzute des la fotbalişti brazilieni, l-au făcut să nu îşi atingă cu adevărat potenţialul până acum.

Declaraţia pentru care Neres este cel mai cunoscut oferă un mic indiciu în legătură cu motivul pentru care la 24 de ani se transferă la Şahtior şi nu la un Chelsea, City, Liverpool, Real sau Bayern.

Unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti de la Ajax a semnat cu Şahtior Donetsk

Antrenorul meu s-a plâns de părul meu, aşa că i-am spus să îşi vadă de al lui (n.r. Erik Ten Hag e chel) şi eu de al meu. Am stat pe bancă următoarele două meciuri”, spunea Neres în urmă cu aproximativ un an.

Deja rezervă la Ajax şi cu doar un an şi jumătate rămas din contractul său, clubul batav a decis că e momentul să se despartă de Neres, iar clubul european care ”iubeşte” cel mai mult brazilienii l-a cumpărat.

Şahtior Donetsk a plătit 12 milioane de euro pentru serviciile lui Neres, cu încă patru milioane posibile din bonusuri şi diverse clauze.

Cotat la 20 de milioane de euro de transfermarkt, doar cinci fotbalişti din lotul lui Ajax sunt mai valoroşi decât brazilianul de 24 de ani, care se alătură acum echipei lui Roberto De Zerbi.

În perioada petrecută la Ajax, David Neres a reuşit să însumeze 47 de goluri şi 41 de pase decisive în 180 de meciuri, debutând pentru Brazilia în 2019.

Afla mai multe despre: david neres 

viewscnt
Articole similare