You are here:

Patru persoane, arestate în Spania pentru o campanie de incitare la ură împotriva lui Vinicius Jr

Patru persoane, arestate în Spania pentru o campanie de incitare la ură împotriva lui Vinicius Jr

Fotbal internațional

Comentarii

Patru persoane au fost arestate şi interogate în Spania, fiind suspectate că au iniţiat o campanie online de incitare la ură, încurajând fanii să îi adreseze insulte cu caracter rasist lui Vinicius Jr, atacantul echipei Real Madrid, a anunţat joi poliţia.

Bărbaţii au fost reţinuţi în 14 şi 15 octombrie, apoi au fost eliberaţi în timp ce investigaţiile continuau cu privire la sloganurile de pe reţelele de socializare care îi îndemnau pe fani să poarte măşti pentru a-l putea insulta pe internaţionalul brazilian de culoare fără a fi identificaţi, a adăugat poliţia.

Acestea au fost primele reţineri anunţate de poliţie în legătură cu campania care şi-a propus să îl vizeze pe fotbalistul de 24 de ani în perioada premergătoare derbiului capitalei spaniole din 29 septembrie, de pe stadionul Metropolitano al echipei Atletico Madrid. Aceasta a folosit hashtag-ul #MetropolitanoConMascarilla (Metropolitano cu mască).

Vinicius Jr, care s-a confruntat cu abuzuri la o serie de meciuri, a numit anul trecut LaLiga şi Spania rasiste după ce a fost insultat din tribune în timpul unui meci pe stadionul Mestalla din Valencia.

Într-un caz istoric, trei fani ai echipei de fotbal Valencia au fost condamnaţi în iunie la câte opt luni de închisoare pentru infracţiuni motivate de ură împotriva lui Vinicius Jr - prima condamnare pentru insulte rasiste pe un stadion de fotbal din Spania.

Afla mai multe despre: vinicius jrvalenicacampanie de incitare la ură 

viewscnt
Articole similare