Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pe câţi bani s-ar fi transferat Hagi dacă ar fi jucat în prezent. Un impresar cunoscut în Europa: ”Vai de capul meu!” EXCLUSIV

Pe câţi bani s-ar fi transferat Hagi dacă ar fi jucat în prezent. Un impresar cunoscut în Europa: ”Vai de capul meu!” EXCLUSIV

Special

Comentarii

Pe câţi bani s-ar fi transferat Gică Hagi dacă ar fi evoluat în prezent? Este o întrebare la care a răspuns Victor Becali, unul dintre cei mai experimentaţi impresari din Europa.

Gică Hagi este considerat cel mai mare fotbalist român şi, în 1990, imediat după Revoluţia, Real Madrid a plătit 4,3 milioane de dolari pentru transferul său de la Steaua.

Între timp, sumele de transfer au ajuns la un nivel istoric şi a tot apărut întrebarea cât ar fi valorat Gică Hagi dacă el ar fi jucat în prezent.

Victor Becali, despre cât ar fi valorat Gică Hagi dacă era în activitate: ”Ar fi plecat pe salariu de 25 de milioane de euro pe an”

Gică Hagi a fost unul dintre cei mai spectaculoşi fotbalişti din lume. Printre alte echipe, el a jucat atât la Real Madrid, cât şi la FC Barcelona.

Madrilenii au plătit în 1990 nu mai puţin de 4,3 milioane de dolari pentru transferul de la Steaua, o sumă uriaşă pentru acele vremuri.

Ca o comparaţie, în 1982, Maradona a fost cumpărat de FC Barcelona cu 7,3 milioane de dolari. În 1984, starul argentinian a fost vândut la Napoli cu 12 milioane de dolari.

Victor Becali este de părere că, la ce calităţi a avut fotbalistul Gică Hagi, acum ar fi fost printre cei mai scumpi jucători din lume, cu un salariu pe măsură:

”Dacă, spre exemplu, Hagi ar fi plecat acum, nu pleca pe un milion (n.r. un milion de dolari salariul pe an) sau pe cât a plecat el atunci la Real Madrid. Mă refer la contract. Acum ar fi plecat la 25 de milioane de euro pe an.

Asta este, aşa era fotbalul atunci. Păi s-au plătit pe Maradona 7-8 milioane (n.r. de dolari). 7-8 milioane ce sunt acum în Anglia? Cred că plătesc pe un copil.

(Samuilă: Cât credeţi că ar fi valorat acum Hagi?) Vai de capul meu, eu zic că peste 100 de milioane”, a spus Victor Becali pentru Orange Sport, în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile”.

Victor Becali, despre jucătorii din Generaţia de Aur: ”Aş fi câştigat mulţi bani dacă ar fi jucat acum”

Victor şi Giovanni Becali au fost cei mai importanţi impresari din fotbalul românesc. În perioada ”Generaţiei de Aur”, ei îi aveau sub contract pe cei mai mulţi dintre jucătorii naţionalei.

De asemenea, ei au reuşit cele mai spectaculoase transferuri ale fotbaliştilor români, printre care Gică Hagi la Real Madrid şi FC Barcelona şi Gică Popescu la FC Barcelona.

Fraţii Becali s-au ocupat inclusiv de transferurile lui Adi Mutu la Chelsea şi Cristi Chivu la Inter Milano.

Victor Becali este de părere că pur şi simplu ar fi dat lovitura dacă acele generaţii de jucători ar fi evoluat în fotbalul de astăzi, când sumele de transferuri şi salariile au ajuns la un nivel uluitor.

”(Silviu Tudor Samuilă: V-aţi gândit vreodată ce ar fi fost generaţia aia - Hagi, Popescu - ar fi fost astăzi? Câţi bani aţi fi făcut?) Mulţi! Nici nu vreau să mă gândesc. Să-l fi avut pe Adrian Ilie acum, să-l fi avut pe Popescu acum, să fi fost Hagi acum...”, a mai spus Victor Becali în cadrul podcastul ”SportCast cu Sile”.

Afla mai multe despre: victor becali 

viewscnt
Articole similare