Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Penalizarea clubului Everton, redusă la şase puncte. Decizia anunţată de Premier League

Penalizarea clubului Everton, redusă la şase puncte. Decizia anunţată de Premier League

Premier League

Comentarii

Penalizarea celor de la Everton a fost redusă la şase puncte, după ce iniţial clubul a fost sancţionat cu 10 puncte.

Penalizarea clubului Everton, redusă de la 10 puncte la şase

Sancţiunea pentru încălcarea reglementărilor financiare impusă clubului englez de fotbal Everton a fost redusă, în urma unui apel, de la zece la şase puncte, a anunţat, luni, Liga engleză de fotbal.

Astfel, formaţia de pe Goodison Park are acum cinci puncte avans faţă de prima clasată, Luton.

Everton, un club cu o istorie îndelungată în prima ligă engleză, a fost amendat cu zece puncte în noiembrie 2023 pentru încălcarea regulilor de rentabilitate şi viabilitate.

Potrivit Premier League, clubul din Mersey, care se învecinează cu Liverpool FC, a pierdut 124,5 milioane de lire sterline (aproximativ 142 de milioane de euro) pe o perioadă de trei ani, care s-a încheiat la finalul sezonului 2021/2022. Suma maximă permisă este de 105 milioane de lire sterline (aproximativ 120 milioane de euro).

Everton a făcut apel pe baza a "nouă motive, fiecare dintre ele legat mai degrabă de sancţiune decât de infracţiune, pe care clubul a recunoscut-o", a detaliat luni liga engleză. "Două dintre aceste nouă motive au fost confirmate de comisia de apel, care a înlocuit deducerea iniţială de zece puncte cu şase".

"Deşi clubul este încă în proces de digerare a deciziei comisiei de apel, suntem mulţumiţi că apelul nostru a dus la o reducere a penalizării cu puncte", au precizat conducătorii de la Everton.

Clubul face, de asemenea, obiectul unei anchete separate privind acuzaţii similare pentru perioada de până în iunie 2023.

Afla mai multe despre: premier leagueevertonsanctiune everton 

viewscnt
Articole similare