adplus-dvertising
You are here:

Pintilii poate fi "antrenor cu acte în regulă" la FCSB în scurt timp! FRF, anunţ important | BREAKING NEWS

Pintilii poate fi "antrenor cu acte în regulă" la FCSB în scurt timp! FRF, anunţ important | BREAKING NEWS

FCSB

Comentarii

În direct la Orange Sport, Lucian Burchel, şeful Şcolii de Antrenori de la FRF, a explicat când poate să fie antrenor la FCSB Mihai Pintilii (38 de ani), omul angajat deja la clubul lui Gigi Becali.

FCSB doreşte ca Mihai Pintilii să fie antrenor principal după plecarea lui Nicolae Dică, doar că acest lucru nu este posibil în acte. Fostul căpitan al "roş-albaştrilor" nu deţine nicio licenţă şi nici carnet de antrenor, astfel că este împiedicat să conducă echipa de pe bancă.

Când poate fi Mihai Pintilii "antrenor cu acte în regulă" la FCSB | EXCLUSIV

Mihai Pintilii a stat pe banca FCSB în trei meciuri oficiale până acum, dar nu mai poate să asigure interimatul. În acte, cel puţin, FCSB are nevoie de un antrenor cu licenţă PRO, antrenor care să dea şi indicaţii în timpul partidelor, deoarece "Pinti" nu mai poate face acest lucru după expirarea celor 60 de zile acordate de UEFA.

Lucian Burchel, şeful Şcolii de Antrenori de la Federaţia Română de Fotbal, a explicat în direct la Orange Sport când şi cum poate Mihai Pintilii să fie antrenor la FCSB.

Burchel susţine că acest lucru se poate întâmpla în minimum 1 an şi opt luni de la acest moment, iar, ca să-şi ia licenţa PRO, Mihai Pintilii se vede nevoit să aştepte aproximativ cinci ani din acest moment.

"În situaţia în care e Mihai acum, el face şcoală. El, în un an şi opt luni devine antrenor cu acte în regulă, dobândeşte o calificare. Poate lucra în sectorul privat fără probleme ca antrenor. Dacă Mihai nu avea o licenţă UEFA, el la momentul la care a finalizat sudiile, peste doi ani, împreună cu alţi 7 colegi de-ai lui, putea opta pentru un curs de licenţere A+B care durează un an. El termină trei ani de zile licenţa şi poate să devină antrenor secund la FCSB.

După ăştia trei ani de zile, cu anul ăla pe care-l face antrenor secund la FCSB, se înscrie la concurs la licenţa PRO. Dacă intră la examen, durează un an şi jumătate şi îşi ia şi licenţa PRO"
, a spus Lucian Burchel, la Orange Sport.

Mihai Pintilii a stat pe bancă, în postura antrenorului principal, la trei meciuri oficiale ale FCSB. Înfrângerea cu West Ham din grupele Conference League şi victoriile cu Rapid şi FCU Craiova din Superligă.

viewscnt
Articole similare