Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | FRF, anunţ de ultim moment despre Pintilii, antrenor la FCSB! Ce se întâmplă acum

BREAKING NEWS | FRF, anunţ de ultim moment despre Pintilii, antrenor la FCSB! Ce se întâmplă acum

FCSB

Comentarii

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, a explicat ce s-ar întâmpla în momentul în care Mihai Pintilii ar deveni practic antrenor principal la FCSB. În acest moment, fostul mijlocaş nu poate îndeplini, în acte, rolul de antrenor principal, iar situaţia a fost lămurită.

Consilierul preşedintelui FRF, anunţ despre posibilitatea ca Mihai Pintilii să fie antrenor principal la FCSB

Mihai Pintilii stă cu dispensă acum din partea FRF pe banca FCSB şi a putut da indicaţii doar în această perioadă de 30 de zile, după schimbarea lui Nicolae Dică, dar diferenţele dintre şcoala de antrenori din Republic Moldova şi România l-ar putea afecta în Superligă. 

Imediat după ce FCSB a învins-o pe U Craiova 1948, Mihai Pintilii a fost întrebat dacă rămâne antrenor principal la FCSB şi după această perioadă în care nu se va juca în Superligă. Omul de încredere al lui Gigi Becali şi al lui Mihai Stoica a anunţat care e situaţia sa în acest moment, din punct de vedere al actelor. 

"Am terminat licenţa B în Moldova, la anul urmează să mă înscriu la licenţa A, în România acum urmez cursuri pentru carnetul de antrenor la CNFPA (n.r. - Centrul Naţional De Formare Şi Perfecţionare a Antrenorilor). O s-o iau treptat, nu pot sări la licenţa Pro. Nu e momentul meu. (n.r. - dacă Gigi Becali nu găseşte antrenor). Eu sunt oricum angajatul clubului, sunt aici cu ei, îi iubesc pe aceşti copii", a spus Mihai Pintilii despre situaţia sa. 

Ce spune regulamentul FRF, ce poate să facă Pintilii şi ce riscă la FCSB

Practic, Mihai Pintilii nu deţine un carnet de antrenor în acest moment, conform legii din România, şi nu poate fi angajat ca antrenor principal. El deţine licenţa B, dobândită în Moldova, care e doar o specializare. El ar fi putut da indicaţii şi să se ridice de pe banca tehnică doar dacă ar fi deţinut şi carnetul de antrenor, după cum anunţă angajatul FRF, Andrei Vochin. 

Într-o formă sigură pentru FCSB, Mihai Pintilii ar putea fi instalat ca antrenor doar după ce va termina cursurile de antrenori pe care le urmează în prezent la Centrul Naţional De Formare Şi Perfecţionare a Antrenorilor. 

"Dacă ai carnetul de antrenor şi licenţa B, da, poţi să dai. (n.r. - dar dacă FCSB pune pe bancă un antrenor cu licenţa Pro, Pintilii are voie să dea indicaţii doar cu licenţa B?). Are dreptul să dea indicaţii din când în când o persoană care are calificarea de antrenor. Licenţele sunt specializări, calitatea de antrenor o dobândeşti după regula românească, luând carnetul de antrenor prin facultate, prin cursuri CNFPA, dacă nu ai studii superioare poţi face în doi ani 1080 de ore, ceva de genul ăsta, la CNFPA şi dobândeşti acel carnet. 

Pe legea românească, pentru a fi încadrat ca antrenor, să ai contract de antrenor, legea românească spune arată calificarea, nu licenţa, care e o specializare care vine ulterior calificării. Atunci, nu ştiu cum poţi fi angajat antrenor, dacă nu ai acest carnet de antrenor. Te angajezi profesor, dar nu ai calitatea de profesor", a declarat expertul Orange Sport. 

Andrei Vochin susţine că Mihai Pintilii ar risca amenzi şi chiar suspendări, precum alţi antrenori fără acte din Superligă, dacă va fi promovat pe banca tehnică de Gigi Becali la FCSB. 

"Dacă are licenţă B s-ar presupune că e antrenor şi ar putea da indicaţii, dar nu ştiu cum poate fi angajat ca antrenor, dacă nu are carnetul de antrenor conform legii româneşti. (n.r. - în Moldova nu e necesar carnetul de antrenor pentru a dobândi licenţa B). 

În esenţă, indicaţiile trebuie date de antrenorul principal. Sigur că din când în când mai pot fi şi antrenorii secunzi, se ridică de pe bancă, dar din când în când. Nu doar el se ridică. Poenaru, Croitoru... 

(n.r. - Pintilii poate sta aşa, în situaţia actuală?) În mod normal, nu şi în mod normal la orice sesizare păţeşte ce au păţit şi ceilalţi, Prepeliţă, Croitoru, au plătit amenzi cluburile. 

Riscă menzi, riscă suspendări toţi aceşti antrenori şi primesc, iar cluburile angajează în continuare antrenori care nu au licenţa ncesară locului în care antrenează", a mai spus Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, despre situaţia lui Mihai Pintilii la FCSB.  

  • Cu Mihai Pintilii în rol de antrenor principal, FCSB a pierdut cu West Ham, 0-3, a câştigat cu Rapid Bucureşti, 3-1, şi cu U Craiova 1948, 2-0, şi a remizat cu Oţelul Galaţi, 0-0. 

De altfel, Gigi Becali a anunţat clar că e pregătit să-şi asume orice fel de repercusiune, în cazul în care îl va promova pe Mihai Pintilii pe banca FCSB

Afla mai multe despre: mihai pintilii fcsbgigi becali,  

viewscnt
Articole similare