Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Planul celor de la UEFA de a reintegra Rusia în fotbalul european

Planul celor de la UEFA de a reintegra Rusia în fotbalul european
Comentarii

UEFA are de gând să permită naţionalei U17 a Rusiei să revină în competiţiile internaţionale la nivel european, cu câteva condiţii.

Forul fotbalului european a decis să permită naţionalei U17 a Rusiei să revină în competiţiile europene la acest nivel.

UEFA a declarat sub forma unui comunicat de presă punctul lor de vedere asupra situaţiei.

Decizia UEFA vine la aproape doi ani după începutul războiului

Echipele U17 ale naţionalei Rusiei, masculine dar şi feminine vor fi reprimite în competiţiile UEFA, condiţiile pentru realizarea acestui lucru sunt disputarea meciurilor înafara Rusiei, partidele se vor disputa fără afişarea drapelului Rusiei, fără imn şi fără echipament obişnuit al naţionalei Rusiei.

"UEFA a fost primul for sportiv care a reacţionat la războiul din Ucraina şi a acţionat ferm în februarie 2022, interzicând echipele din Rusia în competiţiile europene şi interzicând găzduirea evenimentelor in Rusia, precum finala UEFA Champions League din St. Petersburg şi Supercupa Europei din Kazan dar şi încheierea colaborării cu Gazprom.

"Suntem conştienţi că nu trebuie pedepsiţi copiii pentru acţiunile de care sunt responsabili exclusiv adulţii şi suntem ferm convinşi că fotbalul nu trebuie să înceteze să ofere mesaje de pace şi speranţă.

Este deosebit de supărător că, pe parcursul acestui conflict de durată, o generaţie de minori este privată de dreptul de a concura în fotbalul internaţional.

Din acest motiv, Comitetul Executiv al UEFA a decis ca echipele ruseşti formate din jucători minori să fie reprimite în competiţii pe parcursul acestui sezon". a fost mesajul celor de la UEFA.

Afla mai multe despre: rusiauefauefa champions league 

viewscnt
Articole similare