Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Plecat de la FCSB un ”nimeni”, internaţionalul român l-a surprins pe MM: ”E un caz rarisim. Cum un mijlocaş defensiv s-a tranformat într-un atacant...” | EXCLUSIV

Plecat de la FCSB un ”nimeni”, internaţionalul român l-a surprins pe MM: ”E un caz rarisim. Cum un mijlocaş defensiv s-a tranformat într-un atacant...” | EXCLUSIVgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

MM Stoica a recunoscut că a fost surprins de transformarea unui jucător după plecarea de la FCSB.

În iarna anului 2007, FCSB îi plătea Jiului Petroşani 300.000 de euro pentru a îl transfera pe Eric Bicfalvi (34 de ani), un închitător român talentat, cu origini maghiare, în vârstă de doar 19 ani atunci.

Fotbalistul cu nouă apariţii şi un gol pentru echipa naţională era remarcat de managerul general de la FCSB pe postul de închizător, post pe care şi-a început cariera.

Eric Bicfalvi avea să petreacă patru sezoane şi jumătate la FCSB, petrcând şi un an împrumutat la Buzău, în care a reuşit să însumeze 94 de apariţii, contribuind două goluri şi un assist.

Plecat la Volyn Lutsk în 2012, liber de contract, Bicfalvi a fost reinventat în Ucraina şi a fost folosit pe un post mai avansat, care mutare care i-a adus un bilanţ de 28 de goluri şi 13 pase decivie în 78 de apariţii.

După ce a mai trecut pe la Liaoning (China), Dinamo şi Tom Tomsk (Rusia), Bicflavi s-a stabilit la Ural, unde este căpitan şi poartă numărul 10.

Plecat de la FCSB un ”nimeni”, internaţionalul român l-a surprins pe MM

”Tricolorul” a devenit cel mai important jucător al echipei, iar în prezent este utilizat pe postul de atacant, lucru care l-a luat prin surprindere pe MM Stoica.

Managerul general de la FCSB a afirmat că nu a mai observat până acum o transformare la fel de drastică a unui jucător.

Pentru mine e un caz rarisim. Cum un mijlocaş defensiv s-a transformat într-un atacant care să marcheze într-un campionat atât de dificil cum e cel din Rusia...

Nu l-am văzut niciodată pe Eric jucând ”numărul 8”, nu mă gândeam, credeam că e închizător.

Cu limbă de moarte, când am plecat în 2007, l-am lăsat pe listă la Steaua (n.r. FCSB). El juca închizător şi cu asta l-am remarcat, că nu îşi părărsea poziţia.

La un moment dat, se discuta de fundaş central Bicfalvi şi a ajuns ”număr 9”, e senzaţional, nu îmi vine sa cred”, a declarat MM Stoica, pentru Orange Sport.

În ciuda războiului declanşat de Rusia cu Ucraina, Bicfalvi nu a părăsit-o pe Ural, decizie care i-a adus o multitudine de critici, asemenea celorlalţi jucători străini rămaşi în Rusia.

În acest sezon, Bicfalvi a marcat 10 goluri şi a oferit două pase decisive în 27 de etape de campionat.

Afla mai multe despre: eric bricfalvi 

viewscnt
Articole similare