Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PODCAST | Jaqueline Cristian, despre coşmarul prin care a trecut în urmă cu 5 luni: ”M-au urcat în ambulanţă, m-au pus pe targă şi m-au dus la spital”

PODCAST | Jaqueline Cristian, despre coşmarul prin care a trecut în urmă cu 5 luni: ”M-au urcat în ambulanţă, m-au pus pe targă şi m-au dus la spital”

Special

Comentarii

Jaqueline Cristian, una dintre cele mai talentate jucătoare de tenis din România, din noul val, a fost invitata lui Mircea Meşter la podcastul Orange Sport, 1 la 1.

În episodul doi din podcastul Orange Sport o puteţi descoperi pe Jaqueline Cristian, cea care a avut un ghinion teribil în momentul în care se afla în vârf de formă.

Pe 22 februarie 2022, în turul 2 de la Doha, jucătoare de tenis în vârstă de 24 de ani a trăit clipe de coşmar după ce a suferit o ruptură de menisc şi de ligament încrucişat.

Coşmarul prin care a trăit Jaqueline Cristian. De la extaz la agonie

La începutul anului, Jaqueline Cristian era în vârf de formă şi plină de optimism. Însă totul s-a rupt la turneul de la Doha. În primul tur, Jaqueline a reuşit o victorie entuziasmată în faţa Elenei Rîbakina, în două seturi, cea care între timp a câştigat turneul de la Wimbledon.

În următorul tur, Jaqueline Cristian a întâlnit-o pe Daria Kasatkina. Sportiva noastră a câştigat primul set şi, în setul 2, la scorul de 2-2, pe 22.02.2022, genunchiul i-a cedat.

În cadrul podcastului Orange Sport, Jaqueline Cristian a povestit ce s-a întâmplat:

”Îmi aduc aminte, am atacat mingea, m-am dus să atac, am văzut că mingea pe sus, dar era furtună de nisip şi aveam nisip în dinţi. Era ceva rău de tot, bătea vântul foarte tare.

Şi am văzut mingea cu se mută pe partea cu rever. Şi în momentul ăla ştiu că am dat să pivotez şi am pivotat cu piciorul jos. Şi corpul a luat-o într-o parte şi piciorul a cam rămas pe loc.

Şi atunci, datorită ligamentelor mele scurte, a fost o mişcare suficientă pentru a se rupe ligamentul încrucişat, care a luat la pachet şi meniscul.

Toată lumea m-a întrebat cum de m-am ridicat şi am mai jucat un punct. Am simţit durerea... cea mai mare durere am simtiţi-o atunci, pe moment. Bine, eu am articulaţiile destul de elastice. Mie îmi pocnesc umerii, încheieturile, nu am niciun fel de problemă. Pe moment am simţit un ”poc”, efectiv l-am auzit până în creier, dar am zis: ”băi, mi-a pocnit genunchiul, nu s-a întâmplat nimic”. Deşi a fost mai dureros decât de obicei.

Dar, atunci când m-am ridicat şi am încercat să mişc piciorul, nu am mai simţit nicio durere. Deci, fizioterapeuta când a venit şi eu eram pe teren, eu nu simţeam niciun fel de durere. Mă ridic, când m-am ridicat am simţit că piciorul este un pic instabil, dar am zis că sigur este de la adrenalină, mi s-a părut mie, sunt eu prinsă în moment... Mi-au verificat piciorul, fizioterapeuta mi-a zis că s-ar putea să fie ruptură de ligament, dar, din moment ce nu mă doare, nu simt nimic şi simt să contui, s-ar putea să nu fie complet rupt şi să continui să joc.

Eu i-am zis: ”eu oricum nu renunţ, joc până la final. Ştii cât este scorul?” Exact aşa am întrebat-o: ”Ştii cât este scorul?” Şi a zis da, dar trebuie să avem grijă.

Mai întâi ne-am dus la spital. Fizioterapeuta a zis clar că este ligamentul încrucişat. Am plecat de acolo cu cârjele, m-au băgat în ambulanţă, m-au întins pe... (n.r. targă) şi m-au dus la spital. La spital mi-au făcut mai întâi radiografie, apoi RMN şi mi-au zis clar că este rupt complet. Meniscul, îl vedem şi pe ăla, dar nu ne putem da seama decât atunci când te deschide... Şi adio sezon 2022. Fix aşa mi-a zis doctorul”, a rememorat Jaquelin în podcastul Orange Sport.

Jaqueline Cristian a făcut recuperarea cu Ovidiu Kurti, la FCSB

Sportiva în vârstă de 24 de ani, care este locul 63 mondial, a ales să se opereze în România, la medicul Ionuţ Codoreanu, unul dintre cei mai mari specialişti din ţara noastră. Recuperarea a făcut-o tot cu un specialist celebru în România, Ovidiu Kurti, care lucrează la FCSB:

”Au început căutările să văd unde să mă operez. Am fost sfătuită să mă operez în următoarele 48 de ore. A doua zi am plecat în cărucior la aeroport. La aeroport în cărucior, în avior în cărucior... Nu se umfla piciorul şi asta a fost bine.

M-am hotărât pe doctorul Ionuţ Codoreanu să-mi facă această operaţie... El a fost foarte finuţ. A zis că trebuie să te deschid, să văd ce este acolo, pentru că dacă este doar ligamentul, trebuie să stai până la 3 luni, maximum. Dacă este şi meniscul, trebuie să vedem cum facem. În funcţie de cât de rău este, îl coasem sau îl scoatem. La 24 de ani, vă daţi seama că nu aveam cum să-mi scot meniscul.

Am vrut să văd operaţia şi tot procesul şi am stat 4 ore şi jumătate. Şi am văzut operaţia [...] Am făcut anatomie cu el, mi-a explicat fiecare tăietură pe care a făcut-o acolo.

Recuperarea... În prima săptămână de după operaţie am leşinat de 4 ori. Din cauza pastilelor şi a anesteziei. N-am putut să mă ridic din pat, a fost ceva oribil

După 6 zile de recuperare am început recuperarea cu Ovidiu Kurti, la FCSB. Şi Ovidiu Kurti este genul de om care eu plângeam şi el râdea, ca să mă facă şi pe mine să râd. Doar că eu plângeam mai tare. Au fost cele mai crunte dureri din viaţa mea prin care a trebuit să trec”, a mai povestit Jaquelin Cristian în podcastul Orange Sport, 1 la 1, cu Mircea Meşter.

Din fericire, Jaquelin Cristian a reuşit să se recupereze şi o vom vedea pe teren la US Open, turneu care începe pe 22 august.

Afla mai multe despre: podcast 

viewscnt
Articole similare