Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Post cu probleme la echipa naţională! Edi Iordănescu are nevoie de închizător şi ia în calcul două variante surpriză din Liga 1

Post cu probleme la echipa naţională! Edi Iordănescu are nevoie de închizător şi ia în calcul două variante surpriză din Liga 1galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Postul de închizător este unul cu probleme la echipa naţională de ani buni, iar Edi Iordănescu are noi bătăi de cap înaintea meciurilor din Nations League.

România a dispus în trecut de jucători incredibili pe postul de închizător: Gică Popescu, Mirel Rădoi sau Costel Gâlcă au făcut instrucţie în alte vremuri pentru echipa naţională.

La fel ca predecesorul său, Mirel Rădoi, Edi Iordănescu este adeptul utilizării unui sistem 4-3-3, care are nevoie de un ”6” veritabil pentru a da roade.

În ultimii ani, Răzvan Marin a fost nevoit să ocupe acel post, în condiţiile în care la Cagliari ocupă o poziţie mai avansată, stil ”box to box”, iar jucători precum Dragoş Nedelcu sau Mihai Bordeianu au ajuns să poarte tricoul naţionalei, în detrimentul altor conaţionali mai talentaţi.

În prezent, jucătorul împrumutat de FCSB la Farul nu prinde cele mai multe minute, iar fotbalistul CFR-ului urmează să fie operat, în timp ce Iordănescu jr. plănuieşte să îl utilizeze pe Marin ceva mai avansat.

Aşadar, selecţionerul este în căutarea unui nou închizător şi, conform Playsport, ia în calcul două nume oarecum surprinzătoare pentru a ocupa acel post.

Post cu probleme la echipa naţională

Alex Albu (Rapid) şi Alex Creţu (Universitatea Craiova) sunt cei doi jucători pe care Edi Iordănescu îi are în vedere, deşi părea că aceştia nu au vreun viitor la naţională.

Albu a mai fost convocat de două ori şi a apucat să debuteze, în înfrângerea cu Germania, de la Hamburg, scor 1-2, însă scăderea sa de formă de la Rapid l-a prevenit din a juca mai mult de un meci sub tricolor.

La 28 de ani, era greu de văzut cum giuleşteanul îşi mai poate face loc la naţională, dar absenţele altor jucători l-ar putea propulsa către o convocare.

De cealaltă parte, Alex Creţu a fost ”persona non grata” în tabăra României în urma înfrângerii umilitoare cu Armenia, scor 2-3, când a cauzat penalty-ul decisiv care le-a adus gazdelor victoria.

Fotbalistul Universităţii Craiova nu a mai fost convocat de atunci, dar a impresionat în ultimii vreme în tricoul oltenilor şi a intrat iar în vederea echipei naţionale.

Totuşi, este de notat că acesta a evoluat la rândul său pe un post mai avansat în ultimele meciuri, în timp ce la FCSB a jucat aproape exclusiv fundaş central.

Patru apariţii în tricoul echipei naţionale a însumat Alex Creţu.

Afla mai multe despre: echipa naţională 

viewscnt
Articole similare