Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prezenţa lui Viktor Orban la meciul lui Sepsi, ”o mare palmă dată sportului românesc”: ”Este ruşinos!” | EXCLUSIV

Prezenţa lui Viktor Orban la meciul lui Sepsi, ”o mare palmă dată sportului românesc”: ”Este ruşinos!” | EXCLUSIV
Comentarii

CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova şi Sepsi şi-au disputat, joi, meciurile din turul al doilea preliminar din Conference League, iar Dănuţ Lupu a reacţionat după rezultatele înregistrate de acestea. Fostul internaţional a vorbit şi pe seama prezenţei premierului maghiar Viktor Orban la meciul lui Sepsi.

CFR Cluj şi Sepsi sunt singurele echipe dintre cele patru care au câştigat. Campioana s-a impus cu 3-0 în faţa andorrezilor de la Inter Club d'Escaldes, scor 3-0, în timp ce deţinătoarea Cupei s-a impus în faţa slovenilor de la Olimpija Ljubljana, scor 3-1.

În schimb, Universitatea Craiova a remizat cu echipa albaneză Vllaznia, scor 1-1, iar FCSB a pierdut în faţa georgienilor de la Saburtalo Tbilisi, scor 0-1.

Sportul românesc, criticat după prezenţa lui Viktor Orban la meciul lui Sepsi: ”Este ruşinos!”

Fostul internaţional Dănuţ Lupu consideră că toate cele patru reprezentante ale României se vor califica mai departe în Conference League.

De asemenea, Lupu a subliniat faptul că prezenţa lui Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, la meciul lui Sepsi este ”o mare palmă dată sportului românesc”. Premierul maghiar a fost însoţit la partidă şi de Marco Rossi, selecţionerul Ungariei.

”Părerea mea e că toate echipele româneşti care sunt angrenate în cupele europene se vor califica. Chiar şi FCSB, care a pierdut în deplasare. Trebuie să fie un pic mai atenţi la meciul retur.

Noi acum la nivel de fotbal intern ar trebui să ne preocupe ideea de a aduce puncte în cupele europene. Cu alte cuvinte, să fim interesaţi de rezultat şi nu dacă ne place sau nu ne place o anumită echipă de fotbal.

Atunci când ajungi la nivelul când spui că îţi place cum joacă o anumită echipă, înseamnă că acea echipă are şi valoare. Ori noi până la valoare în campionatul intern mai avem de aşteptat.

Legat de prezenţa premierului maghiar Viktor Orban la meciul dintre Sepsi şi Olimpija Ljubljana, eu cred că acest lucru a însemnat o mare palmă dată sportului românesc şi spun asta pentru că în ultimii ani statul maghiar a investit foarte mult în echipele din Covasna şi Harghita, fie că a fost vorba de fotbal, handbal şi hochei, iar guvernanţii noştri nu au făcut la nivel naţional pentru sport. Este ruşinos! 

Cu alte cuvinte, ungurii se pot implica în sport şi în alte ţări, nu doar la ei, acolo unde există comunităţi ale maghiarilor, iar noi nu suntem în stare să facem nimic la noi acasă. Asta ar trebui să dea mult de gândit guvernanţilor noştri”, a declarat Dănuţ Lupu, pentru Orange Sport.

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte LPF, este şi el de părere că toate cele patru echipe româneşti se vor califica în turul următor din Conference League.

”Cred că se vor califica toate, inclusiv FCSB, care a pierdut”, a punctat şi Dragomir.

Articol scris de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: conference leaguesepsiviktor orban 

viewscnt
Articole similare