Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie dinspre FRF după ce UEFA a dat acceptul maghiarilor să folosească steagul Ungariei Mari la meciuri | EXCLUSIV

Prima reacţie dinspre FRF după ce UEFA a dat acceptul maghiarilor să folosească steagul Ungariei Mari la meciuri | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Maghiarii vor putea afişa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari, după ce cererea lor a primit acceptul din partea UEFA. Federaţia Română de Fotbal a reacţionat imediat şi a anunţat care va fi primul aspect pe care îl va face în legătură cu această situaţie.

Prima reacţie a FRF, după ce UEFA a dat acceptul ca maghiarii să folosească steagul Ungariei Mari la meciuri | EXCLUSIV

Federaţia Maghiară de Fotbal a primit undă verde de la UEFA pentru afişarea steagului Ungariei Mari la următoarele meciuri ale echipei naţionale, doar în varianta simplificată.

Aşa cum era de aşteptat, Federaţia Română de Fotbal a luat imediat poziţie şi a oferit prima reacţie cu privire la această situaţie.

Oficialul celor de la FRF, Andrei Vochin, a informat că Federaţia Română de Fotbal va solicita un punct de vedere oficial celor de la UEFA referitor la decizia luată de forul european.

”Legat de federaţia maghiară... Federaţia noastră va solicita oficial un punct de vedere de la UEFA, mâine dimineaţă”, a anunţat Vochin, în exclusivitate la Orange Sport.

Totuşi, colaboratorul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, a precizat că nu îl interesează până nu apare pe site-ul oficial al UEFA, nu doar un comunicat al Federaţiei Maghiare de Fotbal.

”Nu cred aşa ceva. Dacă ar fi o ştire normală, deşi nu cred, oricine poate afişa orice. În continuare, nu cred. Înseamnă că şi Serbia poate să vină cu un steag în care să fie şi Kosovo şi alte ţări sau teritorii.

Ar deschide cutia Pandorei. Cred că fiecare ţară din Europa are ceva de revendicat dintr-un anumit moment al istoriei”, a declarat Vochin, la Orange Sport.

De asemenea, recent s-a adus în discuţie şi o posibilă mutare a formaţiei UTA Arad din Superligă în campionatul din Ungaria. Fanii ”Bătrânei doamne” s-au arătat revoltaţi.

Comunicatul Feraţiei Maghiare de Fotbal

”Acceptând argumentele Federaţiei Maghiare, cele două organizaţii au concluzionat că doar culorile hărţii istorice a Ungariei şi ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică şi pentru simbolurile şi inscripţiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor.

Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, se arată în comunicatul Federaţiei de Fotbal din Ungaria. 

Meciurile Ungariei la care ar urma să intre în vigoare această decizie sunt cu Estonia (23 martie, amical) şi Bulgaria (27 martie, preliminarii EURO), ambele găzduite de Ungaria.

Afla mai multe despre: frfromania ungariauefa 

viewscnt
Articole similare