Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prime pe măsură pentru tricolori dacă se califică la EURO 2024. Câţi bani vor primi şi oficialii FRF

Prime pe măsură pentru tricolori dacă se califică la EURO 2024. Câţi bani vor primi şi oficialii FRF

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională de fotbal a României se află în faţa unei noi calificări la un Campionat European, iar primele pe care le vor primi tot cei implicaţi în această performanţă sunt pe măsură.

România este la un meci distanţă de prezenţa la Campionatul European din 2024.

Reprezentativa pregătită de Edi Iordănescu are nevoie de cel puţin un punct din partida cu Israel şi va obţine biletele pentru turneul final din Germania.

Dar nu numai mândria naţională şi spiritul patriotic îi îndeamnă pe tricolori să dea tot ce pot pentru a prinde EURO, ci şi motivaţia financiară.

Cu ce sumă vor fi premiaţi tricolorii dacă se califică la EURO

UEFA pune la dispoziţie câte 10 milioane de euro pentru echipele calificate la turneul final de la anul din Germania, iar 40% din această sumă va fi direcţionată jucătorilor şi staff-ului tehnic.

Astfel, jucătorii şi staff-ul lui Edi Iordănescu vor primi patru milioane de euro dacă obţin biletele pentru Campionatul European, iar această sumă va fi împărţită în funcţie de numărul de minute jucate de fiecare tricolor.

Prin urmare, jucătorii cu cele mai multe minute în preliminarii vor fi recompensaţi cu circa 150.000 de euro, potrivit Gsp.

De asemenea, nici oficialii FRF nu au fost ”uitaţi” de cei de la UEFA. 

Consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a precizat că fondul de premiere pentru federali alocat de forul european va fi de 7-8% din cele 10 milioane de euro, ceea ce înseamnă că între 700.000 şi 800.000 de euro vor fi distribuite câtre angajaţii de la Casa Fotbalului.

Naţionala României va înfrunta Israelul sâmbătă, 18 noiembrie, ora 21:45, la Felcsut (Ungaria), iar trei zile mai târziu, pe 21 noiembrie, ”tricolorii” vor întâlni Elveţia, pe Arena Naţională, de la ora 21:45.

Clasament grupa I, după opt etape:

  • 1. Elveţia - 16 puncte
  • 2. România - 16 puncte
  • 3. Israel - 12 puncte
  • 4. Kosovo - 10 puncte
  • 5. Belarus - 6 puncte
  • 6. Andorra - 2 puncte

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalaeuro 2024frf 

viewscnt
Articole similare