You are here:

Primele impresii după ce Spania a cucerit trofeul EURO 2024: "Generaţia de Corazon. Nimeni nu poate să spună că nu a meritat"

Primele impresii după ce Spania a cucerit trofeul EURO 2024: "Generaţia de Corazon. Nimeni nu poate să spună că nu a meritat"

EURO

Comentarii

MM Stoica şi Basarab Panduru au analizat triumful Spaniei din finala cu Anglia de la EURO 2024.

Ibericii s-au impus cu scorul de 2-1 şi au devenit cea mai titrată naţională din istoria Campionatului European, cu patru titluri. În 1964, ibericii au reuşit să cucerească în premieră titlul european. În 2008 şi 2012 au reuşit să cucerească două titluri consecutive, ca la 12 ani distanţă de la ultimul titlu câştigat să reuşească să depăşească Germania ca număr de titluri.

MM Stoica şi Basarab Panduru i-au admirat pe eroii iberici pentru prestaţia lor, în condiţiile în care Spania nu era una dintre principalele favorite ale turneului, înainte de începerea acestuia.

Basarab Panduru: "Cea mai bună echipă de la început până la sfârşit"

"Cea mai bună echipă de la început până la sfârşit, a jucat fotbal, este foarte corect ce s-a întâmplat în seara asta. Ăsta a fost cel mai frumos. (n.r. titlu european câştigat de Spania). Mi s-a părut că Foden a fost foarte slab, tot turneul mi s-a părut foarte slab, tu a trebuit să joci cu Le Normand şi cu Laporte şi cu Cucurigu (n.r. Marc Cucurella) pe linia de fund.", a declarat Basarab Panduru, la Prima Sport.

MM Stoica este de părere că spaniolii s-au impus pe merit pe tot parcursul turneului, cât şi în ultimul său act, iar o mare parte a meritului este a selecţionerului Luis de la Fuente.

"Poţi să iei orice statistică, nimeni nu poate să spună că Spania nu a meritat să câştige, ce este extraordinar de important este că acest de la Fuente care a fost selecţionerul U21 a luat jucători de la echipa lui, U21, Olmo, Oyarzabal. de la Fuente este artizanul pentru că el a câştigat terminând în teren cu Zubimendi, ăsta este mare lucru, el a jucat fotbal la Bilbao. Tot timpul i-ai pus MVP pe Griezmann şi Donnarumma, acum ar trebui să fie de la Fuente, nu un fotbalist.", a spus MM Stoica.

Oficialul celor de la FCSB a crezut în selecţionata lui de la Fuente încă de la debutul lor la Campionatul European, selecţionată a cărei componenţi i-a numit "Generaţia de Corazon".

(n.r. de când ai început să crezi în Spania) "După primul meci. (n.r. în al doilea meci) Italia nu a ajuns o dată la poartă. Asta a fost 'Generaţia de Corazon', oamenii au venit fără mari şanse. Au jucat cu Jesus Navas şi cu Yamal pe aceeaşi bandă.", a mai spus Mihai Stoica.

 

Afla mai multe despre: euro 2024spaniaangliamm stoicabasarab panduru 

viewscnt
Articole similare