Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Problema fundaşului stânga la echipa naţională, rezolvată. FRF, naturalizare urgentă a străinului care face ravagii în Liga 1

Problema fundaşului stânga la echipa naţională, rezolvată. FRF, naturalizare urgentă a străinului care face ravagii în Liga 1
Comentarii

Oficialii de la FRF iau în considerare naturalizarea urgentă a unui străin din Liga 1 pentru a acoperi postul de fundaş stânga, unul deficitar la echipa naţională a României în ultimii ani.

La debutul lui Edi Iordănescu într-un meci oficial, România a pierdut contra reprezentativei Muntenegrului, scor 0-2, şi este obligată să câştige în Bosnia.

La Podgorica, naţionala ”tricoloră” a avut o prestaţie jenantă. Segmentul defensiv a fost dezastruos, în timp ce atacul nu a existat.

Unul dintre posturile cu cele mai mari bătăi de cap pentru ultimii selecţioneri ai României, inclusiv Edi Iordănescu, este cel de fundaş stânga.

În ultimii ani, pe acea poziţie din defensivă au evoluat fie Nicuşor Bancu, fie Alin Toşca, fie Mario Camora.

Cel din urmă, născut în Portugalia, a fost naturalizat în speranţa că va confirma şi în tricoul echipei naţionale a României evoluţiile consistente de la campioana CFR Cluj.

Totuşi, debutul căpitanului din Gruia s-a consemnat la 8 octombrie 2020, la aproape 34 de ani. De atunci a acumulat şapte selecţii, dar randamentul său a fost unul foarte scăzut.

La meciul cu Muntenegru, Camora a fost rezervă neutilizată, în locul său fiind preferat Nicuşor Bancu, criticat dur în fotbalul românesc după episodul în care i-a dat un cap în piept lui Ashkovski, în returul semifinalei de Cupa României dintre Universitatea Craiova şi Sepsi.

De asemenea, Toşca, folosit şi el în mod regulat ca fundaş stânga, a decis să se retragă de la echipa naţională.

Problema fundaşului stânga la echipa naţională, rezolvată. FRF ţinteşte naturalizarea străinului care face ravagii în Liga 1

Astfel, în condiţiile multiplelor probleme din banda stângă a defensivei României, oficialii de la FRF iau în considerare naturalizarea unui jucător străin din Liga 1, pe modelul Mario Camora.

Soluţia găsită de reprezentanţii de la Casa Fotbalului este Bradley de Nooijer, conform ProSport. Olandezul celor de la Farul Constanţa a sosit în Liga 1 în 2017. Odată cu trecerea anilor, a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători ai formaţiei lui Gică Hagi.

Faptul că are doar 24 de ani face ca acesta să fie o soluţie pe termen lung la echipa naţională pentru postul de fundaş stânga. Prin urmare, oficialii de la FRF forţează obţinerea cetăţeniei române pentru lateralul de la gruparea dobrogeană.

Cotat la 1,5 milioane de euro, Bradley de Nooijer a reuşit primul său gol în Liga 1 şi a livrat şase pase decisive pentru Farul în 38 de apariţii în sezonul recent încheiat.

Pentru postul de fundaş stânga la echipa naţională, Mihai Stoica îl propune şi pe Marius Ştefănescu, componentul formaţiei Sepsi.

Afla mai multe despre: de nooijerechipa nationala 

viewscnt
Articole similare