Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Protest la Dinamo - Petrolul. Ce s-a întâmplat în primele minute ale meciului de pe ”Arcul de Triumf” | FOTO

Protest la Dinamo - Petrolul. Ce s-a întâmplat în primele minute ale meciului de pe ”Arcul de Triumf” | FOTOgalerie foto

Dinamo București

Comentarii

Meciul dintre Dinamo şi Petrolul a început cu un moment de protest în tribune, unul iniţiat de galeria formaţiei bucureştene.

Meciul dintre Dinamo şi Petrolul, contând pentru etapa a şaptea a Superligii, a început cu un moment de linişte în tribunele stadionului.

În primele cinci minute ale partidei, galeria lui Dinamo nu a cântat, în semn de protest după ce jandarmii le-au găsit arsenalul de materiale pirotehnice înainte de meci.

Vineri, cu o zi înaintea partidei, Jandarmeria Capitalei a anunţat că, în urma verificărilor efectuate la arena ”Arcul de Triumf”, au fost identificate materiale pirotehnice depozitate în tavanele toaletelor, cu scopul de a fi folosite în timpul partidei.

Potrivit sursei citate, deţinerea sau folosirea de materiale pirotehnice interzise constituie infracţiune şi se pedepseşte în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare.

Comunicatul transmis de Jandarmeria Capitalei:

"În contextul meciului de fotbal dintre echipele FC DINAMO Bucureşti şi FC PETROLUL Ploieşti, din data de 26.08.2023, echipe mixte din cadrul Jandarmeriei Capitalei şi Poliţiei Capitalei au desfăşurat activităţi de verificare a arenei sportive Arcul de Triumf, unde urmează a se disputa evenimentul sportiv.

Aceste demersuri au avut drept scop prevenirea introducerii de materiale interzise în arena sportivă, având la bază şi modul de manifestare al suporterilor celor două echipe, pe timpul meciurilor anterioare.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate materiale pirotehnice depozitate în tavanele toaletelor, cu scopul de a fi folosite în timpul meciului.

În acest sens, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală, iar materialele pirotehnice în cauză au fost ridicate în vederea confiscării şi predării către organele abilitate să continue cercetările", a anunţat Jandarmeria.

Ovidiu Burcă: ”Comportamentul nostru ar trebui să se schimbe”

”Noi ne dorim spectacol în tribune, dar în acelaşi timp trebuie să înţelegem să fim responsabili pe stadion. Dincolo de o torţă, care poate fi un pericol, ţin mult şi la limbajul şi la atitudinea pe care o vrem pe stadion. 

Comportamentul nostru ar trebui să se schimbe. Ce întâlneam acum câţiva ani pe stadion, că e voie să spui orice... nu sunt de acord. Trebuie să fim respectuoşi, civilizaţi. 

Aceste torţe pot fi un real pericol pentru oamenii care vin la stadion. Trebuie să fim atenţi şi responsabili.

Eu îmi doresc şi simt că din ce în ce mai mulţi copii vin alături de noi. E absolut fantastic. Trebuie să ne comportăm ca atare. 

N-ar trebui ca stadionul să fie un loc pentru toate refulările cotidiene”, afirma Burcă, la conferinţa de presă.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: dinamodinamo petrolulsuperliga 

viewscnt
Articole similare