Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PSG, din nou campioană a Franţei! Parizienii au obţinut titlul cu numărul 12, înainte de dubla din semifinalele Champions League

PSG, din nou campioană a Franţei! Parizienii au obţinut titlul cu numărul 12, înainte de dubla din semifinalele Champions League

PSG

Comentarii

La 24 de ore după remiza cu Le Havre de sâmbătă, scor 3-3, Paris Saint-Germain a fost încoronată campioana Franţei, graţie înfrângerii rivalei Monaco la Lyon.

Câştigătoare a campionatului Franţei în 1986 şi 1994, şi apoi de nouă ori sub conducerea Qatar Sports Investments (2013-16, 2018-20, 2022-23), Paris Saint-Germain şi-a adjudecat duminică al 12-lea titlu naţional, în timp ce vicecampioana Monaco a pierdut cu 2-3 la Lyon, în etapa a 31-a din Ligue 1. 

Paris Saint-Germain, campioană a Franţei şi în acest sezon

Este al 50-lea trofeu al lPSG, în total, dintre care 32 au fost cucerite de când QSI a preluat clubul, în 2011. Neînvinsă în ultimele 26 de meciuri din Ligue 1 şi învinsă o singură dată de la începutul sezonului, în septembrie, împotriva lui Nice (2-3) pe Parc des Princes, PSG a preluat conducerea în etapa a 12-a şi nu a mai cedat-o după aceea.

PSG, care a câştigat deja Supercupa Franţei la începutul anului 2024, este încă în cursă pentru ceea ce ar fi o cvadruplă istorică: are finala Cupei Franţei, cu Lyon, la 25 mai, şi va juca în semifinalele Ligii Campionilor împotriva lui Dortmund, pe 1 şi 7 mai. În cazul în care vor trece de Dortmund, PSG va întâlni la Londra, pe data de 1 iunie, câştigătoarea semifinalei dintre Real Madrid şi Bayern Munchen.

În etapa următoare, PSG primeşte vizita celor de la Toulouse, formaţie care ocupă, în prezent, locul 10 în clasamentul din Ligue 1.

Afla mai multe despre: psgligue 1uefa champions leagueborussia dortmundlyonmonaco 

viewscnt
Articole similare