Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răspunsul de la TAS primit de Steaua după ce a atacat decizia FRF care îi interzice să joace barajul pentru Liga 1

Răspunsul de la TAS primit de Steaua după ce a atacat decizia FRF care îi interzice să joace barajul pentru Liga 1

Steaua

Comentarii

Steaua a atacat la TAS decizia prin care FRF i-a interzis să joace barajul pentru promovarea în Liga 1, iar forul elveţian a venit cu răspunsul.

Update: TAS a repsins cererea Stelei

Deşi a terminat play-off-ul din Liga 2 pe locul patru, Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, deoarece nu este un club de drept privat, ci unul de drept public, care aparţine Ministerului Apărării.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins cererea Stelei de suspendare a barajului, astfel că duelul dintre Concordia Chiajna şi Chindia Târgovişte se va disputa în continuare, aşa cum era stabilit iniţial.

”Vineri, 20 mai 2022, Tribunalul Arbitral al Sportului a respins cererea CSA Steaua de suspendare a jocului de baraj de menţinere/promovare în Liga 1.

Prin urmare, jocurile de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi AFC Chindia Târgovişte se vor disputa conform programării iniţiale. Manşa tur se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 15:30.

Apărarea FRF a fost formulată şi susţinută de Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic FRF, şi de avocatul Paul Ciucur”, se anunţă în comunicatul emis de FRF.


Oficialii Stelei nu se lasă şi au decis să atac la TAS decizia prin care FRF le-a interzis să joace barajul pentru promovarea în Liga 1.

Reamintim că Steaua a terminat pe loc de baraj şi ar fi trebuit să joace cu Chindia, însă FRF a decis ca pentru locul din Liga 1 să joace următoarea echipă clasată, Concordia Chiajna, deoarece echipa din Ghencea n-ar avea dreptul să evolueze în Liga 1.

Steaua a atacat la TAS decizia FRF de a-i interzice să joace în barajul pentru Liga 1

Steaua a fost înştiinţată încă de la începutul sezonului că nu va avea drept de promovare, din cauza formei de organizare. Concret, Steaua este în proprietatea MApN, lucru interzis de Legea Sportului.

Echipa lui Daniel Opriţa a depăşit însă aşteptările şi a terminat pe locul 4 în Liga 2, care îi dă dreptul de a juca barajul pentru promovarea în Liga 1.

Însă FRF le-a interzis să joace acest baraj şi a decis ca locul Stelei să fie luat de următoarea echipă clasată, Concordia Chiajna.

Oficialii Stelei nu s-au mulţumit cu această decizie, pe care au atacat-o la TAS. Informaţia a fost confirmată de Daniel Opriţa:

”E adevărat, dosarul e la TAS şi, din câte ştiu, ar trebui să fie soluţionat chiar azi, pentru că sâmbătă e deja meciul. Noi suntem pregătiţi să jucăm.

Am ţinut echipa în continuare în pregătire, am făcut antrenamente zilnice şi după ultima etapă din campionat, iar acum vom vedea ce se întâmplă. Sper că lucrurile se vor regla măcar acum”, a declarat Daniel Opriţa pentru PlaySport.

Adrian Stângaciu, juristul FRF, a confirmat şi el acţiunea depusă de Steaua la TAS:

”Clubul Steaua a atacat la TAS decizia prin care nu i se permite să dispute barajul de promovare în Liga 1. Probabil a făcut demersurile alaltăieri, dar abia ieri am aflat şi noi.

Am primit 24 de ore de la TAS să depunem documentele pentru a ne apăra. Este un mic dezavantaj faptul că am fost anunţaţi târziu pentru a formula apărarea, dar am trimis argumentaţia, iar acum aşteptăm să primim decizia.

Astăzi o vom primi cu siguranţă pentru că mâine este meciul de baraj (n.r. - Concordia Chiajna - Chindia Târgovişte, prima manşă) şi nu mai este timp. Ei au cerut suspendarea barajului, să vedem ce spune TAS.

Nu pot să spun că sunt optimist sau nu. Depinde, pentru că dacă ne luăm după legea din România este clar că decizia de a nu permite CSA să dispute barajul este cea corectă. Însă şi CSA s-a pregătit cu argumente. Nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem ce spune instanţa”, a spus Adrian Stângaciu pentru Agerpres. 

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare