Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răspunsul venit dinspre Kremlin după ce a fost anunţat că sportivii ruşi şi bieloruşi nu vor fi primiţi la Wimbledon: ”Îi fac ostatici ai prejudecăţilor politice”

Răspunsul venit dinspre Kremlin după ce a fost anunţat că sportivii ruşi şi bieloruşi nu vor fi primiţi la Wimbledon: ”Îi fac ostatici ai prejudecăţilor politice”

Tenis

Comentarii

Jucătorii ruşi şi bieloruşi (printre aceştia se numără Daniil Medvedev, Andriy Rublev sau Arina Sabalenka) ar putea fi excluşi de la Wimbledon (27 iunie-10 iulie), din cauza invaziei Ucrainei în care sunt implicate ambele ţări, conform anunţului din presa internaţională de miercuri, informează lequipe.fr.

Înainte de o oficializare sau o negare de către organizarea turneului, puterea rusă a reacţionat deja, neascunzându-şi furia.

"Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice [...] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Jucătorii ruşi şi belarusi nu au fost sancţionaţi după atacul lansat împotriva Ucrainei. Au dreptul de a concura în turnee, dar sub un steag neutru.

Rusia şi Belarus au fost, pe de altă parte, excluse de la evenimentele pe echipe, precum Cupa Davis şi Cupa Billie Jean King.

Răspunsul venit dinspre Kremlin după ce a fost anunţat că sportivii ruşi şi bieloruşi nu vor fi primiţi la Wimbledon

Potrivit Times, după aproape două luni de discuţii cu guvernul britanic, organizatorii de la Wimbledon ar trebui să interzică participarea jucătorilor ruşi şi bieloruşi, mai degrabă decât să adere la o soluţie de compromis propusă de guvern.

Este vorba, de exemplu, despre faptul că aceşti jucători au semnat o declaraţie că nu vor face comentarii favorabile preşedintelui rus Vladimir Putin.

Dar organizatorii cred că semnarea unor astfel de declaraţii ar putea avea un impact negativ asupra familiilor jucătorilor.

Este probabil ca acest ordin de excludere posibil să se aplice tuturor turneelor ​​din Regatul Unit pe iarbă din această vară.

Asociaţia Lawn Tennis, care supraveghează turneele majore de la Wimbledon, cum ar fi Queen's şi Eastbourne, a anunţat săptămâna trecută că va urma  Wimbledon.

Afla mai multe despre: wimbledon 

viewscnt
Articole similare