Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răspunsuri şocante: un ucrainean curajos i-a întrebat pe ruşii de rând din St. Petersburg de ce nu-l dau jos pe Putin

Răspunsuri şocante: un ucrainean curajos i-a întrebat pe ruşii de rând din St. Petersburg de ce nu-l dau jos pe Putingalerie foto

Diverse

Comentarii

Vitaly Yurchenko, fostul purtător de cuvânt al lui Anatoliy Tymoshchuk, a locuit mai mulţi ani în Sankt Petersburg, inclusiv după 2014, când Rusia a anexat Crimeea. El se recomandă ca specialist media şi de comunicare şi a avut curiozitatea de a afla de ce ruşii nu iau atitudine în faţa lui Vladimir Putin.

Un ucrainean curajos i-a intrebat pe ruşii de rand de ce nu iau atitudine in fata lui Putin

Vitaly Yurchenko este cel care a făcut public documentul în care Anatoliy Tymoshchuk, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria Ucrainei, este acuzat că e membru al Serviciului Federal de Securitate.

Ucraineanul Anatoliy Tymoshchuk este, în continuare, antrenor la Zenit Sankt Petersburg şi sunt suspiciuni că este colaborator al serviciului secret al Federaţiei Ruse. De altfel, Tymoshchuk nu a luat o poziţie oficială după ce Rusia a invadat Ucraina. 

Acum, Vitaly Yurchenko a dezvăluit cum percep ruşii de rând situaţia politică din ţară. 

"La acea vreme, în 2014, permiteţi-mi să vă reamintesc că eu şi familia mea locuiam în Sankt Petersburg. Şi am fost foarte mulţumit că 80-85% dintre ruşii pe care i-am întâlnit erau oameni complet normali, care înţelegeau ce se întâmplă.

Dar, în general, acum şi atunci, ruşii au o problemă şi întreabă <<Ce putem face?>>. Ei sunt dominaţi de frică şi umilinţă. 

Când ucrainenii se află într-o situaţie atât de dificilă, fac totul pentru a trece peste. Ruşii se caracterizează prin pasivitate. De Anul Nou, i-am oferit fiului nostru o fermă de furnici. Aşa că, privindu-le, îi pot compara pe ucraineni cu furnicile. Toţi ne mişcăm, facem ceva când simţim pericolul, ne apărăm, iar ruşii, în acest caz, îmi amintesc de peştii din acvariu: tăcuţi şi condamnaţi", a declarat fostul colaborator al lui Anatoliy Tymoshchuk, într-un interviu pentru Football24.ua. 

Vitaly Yurchenko a recunoscut că persoanele pe care le cunoaşte în Rusia i-au oferit posibilitatea de a ajunge în siguranţă din calea războiului, dar nu a luat în calcul revenirea în ţara condusă cu mână de fier de Vladimir Putin. 

"După 24 februarie, cei care locuiesc în Sankt Petersburg şi cu care încă comunicăm ne-au oferit ajutor şi adăpost. Pentru mine şi familia mea, această opţiune este exclusă. Înţeleg şi ei acest lucru", a mai spus ucraineaul care locuia în Irpin până la izbucnirea războiului şi care a putut părăsi ţara alături de familia sa, întrucât e tatăl a trei copii. 

Foto: Anatoliy Tymoshchuk, fotbalistul care a fost reprezentat 12 ani de Vitaly Yurchenko

Afla mai multe despre: tymoshchukrusiaucrainavladimir putinvitaly yurchenko 

viewscnt
Articole similare