Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine a ajuns în mare secret la Kiev. Ucrainenii au refuzat să comenteze această vizită. Detalii de ultima oră

Cine a ajuns în mare secret la Kiev. Ucrainenii au refuzat să comenteze această vizită. Detalii de ultima orăgalerie foto

Special

Comentarii

Un personaj important a ajuns la Kiev pentru a relansa negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia, care au stagnat din cauza evenimentelor petrecute după 29 martie.

Ziua de 29 martie a fost ultima în care delegaţiile Ucrainei şi Rusiei s-au întâlnit faţă în faţă pentru a discuta despre încetarea conflictului.

Atunci, discuţiile au avut loc la Istanbul, însă nu s-au încheiat cu un rezultat concret. Ulterior, armata rusă s-a retras din zona Kievului şi descoperirile făcute de ucraineni au blocat discuţiile.

Soldaţii ruşi au lăsat în urmă, localităţile din jurul Kievului, sute de civili ucişi, pe care i-au aruncat în gropi comune, în canalizări, fântâni sau pur şi simplu lăsaţi pe stradă. Printre ei au fost şi copii.

Vizită secretă la Kiev. Vor fi reluate negocierile de pace

După descoperirile din Bucea şi celelalte localităţi care au fost eliberate de armata ucraineană, negocierile de pace au intrat în impas.

Ucrainenii au acuzat Rusia de crime de război şi şocul crimelor petrecute în aceste localităţi au făcut înconjurul lumii.

În acelaşi timp, preşedintele Vladimir Putin a afirmat că discuţiile despre pace au intrat într-o fundătură şi că ”operaţiunea specială” va continua.

Zilele trecute, armata ucraineană a reuşit să scufunde crucişătorul Moscova, nava amiral a Flotei Ruse din Marea Neagră, o lovitură dură în orgoliul lui Vladimir Putin, care a ordonat intensificarea bombardamentelor.

În tot acest context, la Kiev a ajuns Roman Abramovic - patronul lui Chelsea - care joacă rolul de mediator în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

Potrivit fortune.com, scopul vizitei miliardarului rus este să relanseze discuţiile despre încetarea conflictului. Vizita lui Roman Abramovic s-a făcut în secret şi nici purtătorul său de cuvânt, nici partea ucraineană n-au vrut să comenteze pe marginea acestui subiect.

Mult timp apropiat de Vladimir Putin, Roman Abramovic a intervenit în aceste negocieri la dorinţa lui Volodomir Zelenski, el care este de părere că patronul lui Chelsea ar putea influenţa pozitiv aceste discuţii.

Cu toate acestea, oligarhul rus n-a scăpat de sancţiuni. Roman Abramovic are blocate active de miliarde de euro după ce a fost trecut de statele democratice pe lista apropiaţilor lui Vladimir Putin, persoane care s-au ales cu averile îngheţate.

Până la reluarea discuţiilor, Rusia şi-a refăcut planul de atac al Ucrainei şi îşi concentrează acum forţele în zona de sud-est. Serviciile secrete occidentale au avertizat în mai multe rânduri că este de aşteptat ca armata Rusiei să declanşeze o ofensivă majoră în această zonă a Ucrainei.

Pe de altă parte, Volodimir Zelenski a cerut tot mai intes ţărilor din NATO să trimită cât mai multe arme.

Afla mai multe despre: ambramovic 

viewscnt
Articole similare