Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dincolo de fotbal. Trei mariaje, şapte copii şi o viaţă de telenovelă pentru legendarul Pele

Dincolo de fotbal. Trei mariaje, şapte copii şi o viaţă de telenovelă pentru legendarul Pelegalerie foto
Comentarii

Căsătorit de trei ori şi tată oficial a şapte copii: viaţa privată a lui Pelé, fără a fi la fel de plină de evenimente precum cea a lui Diego Maradona, nu a fost una uşoară.

„Regele” Pelé a recunoscut şapte copii, unul mai puţin decât Maradona. Dar, la fel ca eternul său rival argentinian, descendenţa brazilianului are zonele sale gri.

A refuzat astfel să o recunoască pe Sandra Machado, născută în 1964 dintr-o aventură cu o femeie de serviciu. După o bătălie juridică de cinci ani, instanţele i-au dat dreptate tinerei în 1996. Sandra a scris o carte, „Fata pe care nu a vrut-o Regele”, înainte de a muri în 2006 de cancer la sân la doar 42 de ani. Lui Pelé i s-a reproşat apoi de către cei doi nepoţi că i-a „abandonat intelectual, moral şi material”.

Din prima căsătorie, cu Rosemeri Cholbi, în 1966, s-au născut trei copii: două fete, Kely Cristina, în 1967, şi Jennifer, în 1978, precum şi un băiat, Edinho în 1970.

Pelé avea şi o fiică, Flavia, rodul unei aventuri extraconjugale din 1968 cu o jurnalistă, Lenita Kurtz. Spre deosebire de Sandra Machado, el o va recunoaşte în 2002.

Un divorţ la începutul anilor 1980

Familia „oficială” s-a stabilit  la New York în 1975, după ce Pelé s-a transferat la Cosmos. Cei trei copii aveau să rămână acolo cu mama lor după ce părinţii lor au divorţat la începutul anilor 1980.

Celibatar, Pelé s-a îndrăgostit de Xuxa, un tânăr model care pozase goală. Ea va deveni apoi vedetă de televiziune în Brazilia prezentând programe pentru tineri şi va deveni, pentru o scurtă perioadă, partenera de viaţă a celuilalt idol al ţării, fostul pilot de Formula 1, Ayrton Senna.

Pelé este un tată absent pentru cei trei copii din prima sa căsătorie. „Când locuiam în Statele Unite, aproape că nu aveam niciun contact cu tatăl meu”, mărturiseşte Edinho în 2020 într-un interviu acordat Canal Football Club. „L-am văzut doar de două sau de trei ori pe an, de zile de naştere şi de Crăciun. De multe ori, ne dădea o întâlnire şi nu venea".

Fiul condamnat la 13 ani de închisoare pentru spălare de bani

Întors în Brazilia la vârsta de 16 ani, fiul lui Pelé s-a apropiat de tatăl său şi a început o carieră modestă de portar. Dar, mai presus de toate, eşecurile sale legale îl fac cunoscut. Condamnat în 2017 la aproape 13 ani de închisoare pentru spălare de bani din traficul de droguri, a făcut mai multe drumurii dus-întors la închisoare înainte de a primi un regim de semilibertate la sfârşitul anului 2019. Acum este directorul tehnic al clubului de fotbal din Londrina, în statul Parana.

A doua căsătorie a lui Pelé, cu psihologul Assiria Lemos Seixas, a avut loc în 1994. Doi ani mai târziu, cei doi au devenit părinţi ai gemenilor, Joshua şi Celeste. Cuplul s-a despărţit după treisprezece ani împreună. În 2020, fosta lui soţie a început procedurile judiciare pentru neplata pensiei alimentare.

În 2016, pe atunci în vârstă de 75 de ani, Pelé s-a căsătorit pentru a treia oară cu Marcia Cibele Aoki, o femeie de afaceri în vârstă de 42 de ani, pe care o cunoscuse la New York în anii 1980 şi apoi o întâlnise din nou într-un lift din Sao Paulo, în 2010. O uniune descrisă drept „dragoste definitivă” de legenda fotbalului.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pele 

viewscnt
Articole similare