Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TOP 3 momente speciale din cariera lui Pele! Drum lin, ”O Rei”! | VIDEO

TOP 3 momente speciale din cariera lui Pele! Drum lin, ”O Rei”! | VIDEO

Special

Comentarii

Pele s-a stins din viaţă la vârsta de 82 de ani, după o lungă bătălie cu o boală incurabilă. S-au folosit multe epitete pentru a-l descrie şi a creat nenumărate momente pentru care a devenit ”O Rei”. Dintre acestea, vor fi amintite trei episoade cu adevărat speciale.

Pele a decedat la data de 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Albert Einstein, din Sao Paulo, unde şi-a petrecut ultima lună din viaţă, alături de familie.

Acesta se lupta de câţiva ani cu cancerul la colon, care în ultima perioadă a avansat, iar, până la urmă, corpul său a cedat definitiv.

Pele a fost considerat de mulţi specialişti cel mai mare fotbalist din istorie. Divin, zeu, legendă sunt doar câteva dintre caracterizările făcute pentru a-l descrie pe ”O Rei”. A fost genial şi va rămâne etern. Şi iată de ce.

TOP 3 momente speciale din cariera lui Pele

  • Brazilia - Suedia 5-2, finala Cupei Mondiale din 1958 | VIDEO

Pele a fost starul ultimului act al Cupei Mondiale din 1958. Pe stadionul Rasunda din Stockholm, adolescentul de 17 ani a făcut legea şi a marcat două goluri contra Suediei, reuşind să aducă primul titlu mondial pentru ”Selecao”, aşa cum îi promisese tatălui său în 1950, după celebrul ”Maracanazo”. 

Primul gol a fost absolut genial. A preluat cu pieptul o centrare din banda stângă, fentă cu care a depăşit uşor un adversar, după a dat mingea peste un altul şi a şutat cu dreptul imparabil pentru portarul suedez. În acel moment lua naştere ”O Rei”. Vava şi Zagallo au semnat celelalte reuşite ale brazilienilor.

  • Brazilia - Italia 4-1, finala Cupei Mondiale din 1970 | VIDEO

Pe Azteca din Ciudad de Mexico, într-o vară toridă din 1970, Pele cucerea cea de-a treia şi ultima sa Cupă Mondială, record neegalat nici până astăzi şi greu de crezut că va putea fi vreodată.

A deschis scorul în duelul cu Italia, o Italie ce venea după ”Meciul Secolului” contra Germaniei (4-3), din semifinale. 

Dar faza din acea finală care rămâne cu adevărat în istorie şi care a intrat definitiv în legendă s-a petrecut spre finalul meciului, când Pele i-a pasat decisiv căpitanului Carlos Alberto cu o naturaleţe dezarmantă, iar şutul marcatorului a fost de brazilian adevărat. Jogo bonito în cea mai pură formă!

  • Golul 1.000 din carieră, marcat pe Maracana

Golul cu numărul 1.000 al lui Pele a fost cu totul special. A fost înscris din penalty, în faţa unui public în delir, la data de 19 noiembrie 1969, pe Maracana, stadionul legendar al Braziliei.

Datorită acestui fapt, în Santos se sărbătoreşte la 19 noiembrie Ziua Pele, pentru a se marca momentul în care ”O Rei” a marcat golul 1.000.

În total, conform statisticilor oficiale, Pele a marcat 1281 de goluri în 1363 de meciuri, motiv pentru care a fost înscris în Guinness World Records cu cele mai multe goluri marcate de-a lungul carierei în fotbal.

Afla mai multe despre: peleo reispecial 

viewscnt
Articole similare