You are here:

Reacţia lui Cătălin Chirilă după eşecul din semifinalele probei de canoe simplu 1000 de metri: "Cred că aveam nevoie de o astfel de cădere"

Reacţia lui Cătălin Chirilă după eşecul din semifinalele probei de canoe simplu 1000 de metri: "Cred că aveam nevoie de o astfel de cădere"
Comentarii

Cătălin Chirilă a vorbit despre rezultatul său obţinut în prima semifinală a probei de canoe simplu, pe distanţa de 1000 de metri, de la Jocurile Olimpice.

Sportivul român s-a clasat doar pe locul cinci în prima semifinală a probei de canoe simplu 1000 de metri, rezultat care nu i-a adus calificarea în marea finală, prima parte a obiectivului propus de fostul deţinător al recordului olimpic.

"Cred că e mult spus că aveam aşteptări, într-adevăr îmi doream, dar nu pot spune că aveam aşteptări, pentru că trebuia să iau fiecare cursă pas cu pas, să o trăiesc la intensitatea maximă, şi la final ajungeam la obiectivul stabilit. Din păcate nu am ajuns la obiectivul pe care mi l-am propus şi este o lecţie pentru mine. Jocurile Olimpice le voi ţine minte toată viaţa, cu siguranţă. Cel puţin această ediţie.", a declarat Cătălin Chirilă, la TVR.

Sportivul în vârstă de 26 de ani a oferit primele explicaţii pentru rezultatul dezamăgitor înregistrat.

"În semifinală nu am reuşit să fac faţă condiţiilor meteo şi efectiv m-au scos din ritm acele valuri, care mi-au luat din direcţie. La un moment dat, a trebuit să mă concentrez mai mult pe cârmă decât pe palele cu care trebuia să înaintez.

M-am ţinut de tactică până în ultimii metri. Din punctul acesta de vedere a fost excepţional. Am simţit că m-am urcat pe adversari, însă avantajul pe care l-au avut ei în ultima parte şi-a spus cuvântul. Acele sutimi le-am pierdut exact în ultimii metri. Am controlat foarte bine cursa în prima parte, am vâslit relaxat, ştiam că pot declanşa finişul. Am şi făcut-o în ultimii 300 de metri, am urcat, însă, cu vremea nu te poţi pune. Asta este principala concluzie pe care o pot trage", a explicat Chirilă.

Chirilă a explicat că nu şi-ar fi dorit să aibă parte de o astfel de cădere chiar la Jocurile Olimpice, spre deosebire de o altă competiţie mai puţin prestigioasă.

Cătălin Chirilă: "Privesc cu mare încredere spre viitor"

"Este o oarecare frustrare, însă pentru mine mai mult decât orice este o lecţie bine primită. Cred că aveam nevoie de o astfel de cădere. Sigur, nimeni nu şi-ar fi dorit ca această cădere să fie la Jocurile Olimpice, vorbim despre competiţia supremă şi este foarte dureros.

Dacă era un campionat european poate era o mică lecţie şi atât. Dar cu siguranţă valoarea acestei lecţii, pentru că a fost primită aici la Jocurile Olimpice are însemnătate. Este dureros într-adevăr, însă am tras linie imediat după acea semifinală. Privesc cu mare încredere spre viitor, cu prima cursă, finala B pe care am câştigat-o după acel eşec. Vreau să cred că de acum încolo aşa va fi.", a continuat Chirilă.

Fostul deţinător al recordului olimpic, rezultat înregistrat în serii la această ediţie a Jocurilor Olimpice, îşi ţine capul sus şi aşteaptă cu nerăbdare o nouă şansă la o medalie olimpică, la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, în 2028, la Los Angeles.

"Sigur că poate fi o bază pentru Los Angeles, însă nu vreau să mă gândesc prea departe. Nu vreau să mă gândesc chiar la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să clădesc o carieră frumoasă, să obţin rezultate în fiecare an la fiecare competiţie la care particip.

Voi lăsa timpul să treacă, cu siguranţă mă voi ţine de obiceiul meu de sportiv muncitor, îmi place să mă dedic la fiecare antrenament. Cred că nu voi face rabat de la absolut nimic din ce am făcut până astăzi, voi rămâne acelaşi Cătălin şi voi munci la fel pentru acelaşi vis", a mai spus Chirilă.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicecatalin chirilaparis 2024canoe 

viewscnt
Articole similare