Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Răzvan Burleanu după incidentele de la Sepsi - FC U Craiova: ”Poziţia Federaţiei este foarte clară”

Reacţia lui Răzvan Burleanu după incidentele de la Sepsi - FC U Craiova: ”Poziţia Federaţiei este foarte clară”

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu a comentat incidentele de la Sepsi - FC U Craiova, meci întrerupt din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltene.

La Sfântu Gheorghe a avut loc o premieră pentru fotbalul românesc. Meciul dintre Sepsi şi FC U Craiova a fost suspendat din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete.

Răzvan Burleanu spune că Federaţia Română de Fotbal susţine lupta contra discrimănării, rasismului sau xenofobiei.

Mesajul lui Răzvan Burleanu după ce Sepsi - FC U Craiova a fost oprit din cauza scandărilor

Această etapă din Liga 1 a fost marcată de un lucru neobişnuit pentru fotbalul românesc. Un meci a fost oprit din cauza scandărilor discriminatorii.

S-a întâmplat la Sepsi - FC U Craiova. În minutul 27, arbitrul Andrei Chivulete a suspendat meciul, după ce îl oprise de încă două ori din cauza scandărilor galeriei oaspete.

Răzvan Burleanu spune că susţine toate deciziile care se iau pentru combaterea discriminării, rasismului sau a xenofobiei pe stadioane.

Mai ales că şi echipa naţională a României a fost sancţionată pentru scandări discriminatorii.

”Poziţia noastră, a Federaţiei Române de Fotbal, este foarte clară. În primul rând, nu ne dorim să avem scandări, mesaje rasiste, discriminatorii şi/sau xenofobe în societatea noastră, iar un stadion de fotbal face parte din societatea noastră.

Pe de altă parte, arbitrul Andrei Chivulete a urmat un protocol în trei paşi care se aplică şi la nivel internaţional. În perioada următoare va urma un caz care va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină şi care va decide în ceea ce priveşte incidentele petrecute la acest meci.

Ne dorim să nu mai vedem mesaje, scandări violente pe stadioanele din România - iar acest lucru care trimitere directă la scandările rasiste, discriminatorii şi/sau xenofobe.

De ce? Pentru că ne dorim ca stadionul să reprezinte un spaţiu civilizat, un spaţiu în care poţi să te duci cu copilul, indiferent de vârsta acestuia şi să ai parte de o experienţă sigură pentru copilul său.

Cu siguranţă e nevoie de intervenţii în această zonă. Noi, ca şi Federaţie, am fost foarte fermi în ceea ce priveşte mesajul pe care  am dorit să-l transmitem, chiar dacă anumite grupuri de suporteri nu susţin acest mesaj.

Ceea ce contează ca şi autorităţile, legiuitorii să intervină atunci când toate aceste principii sunt încălcat”, a spus Răzvan Burleanu.

FC U Craiova se delimitează să suporterii care au provocat incidente

Printr-un comunicat oficial, cei de la FC U Craiova a publicat două adrese - una către Sepsi, alta către Jandarmerie - în care subliniază că clubul nu organizează deplasarea suporterilor.

Cei de la FC U Craiova au afirmat că nu au nicio legătură cu acţiunile fanilor săi şi cei de la Sepsi sunt responsabili, deoarece ei sunt clubul care s-a ocupat cu organizarea partidei:

”Clubul nostru nu a organizat deplasarea suporterilor la partida de la Sfântu Gheorghe.

Echipa Sepsi OSK şi-a asumat accesul tuturor fanilor pe acest stadion şi, prin urmare, este singura entitate responsabilă pentru respectarea legii şi a regulamentelor în timpul desfăşurării meciului.

Orice altă interpretare contravine prevederilor legale şi nu poate fi încălcată de niciun membru al niciunei comisii dintr-o ţară civilizată.

În concluzie, considerăm că echipa noastră este absolvită de orice vină cu privire la organizarea acestui meci de fotbal”, se arată în comunicatul lui FC U Craiova.

Afla mai multe despre: sepsi 

viewscnt
Articole similare