Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cuvintele care au oprit meciul Sepsi - U Craiova 1948. Ce au putut să scandeze fanii olteni | EXCLUSIV

Cuvintele care au oprit meciul Sepsi - U Craiova 1948. Ce au putut să scandeze fanii olteni | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Partida dintre Sepsi şi U Craiova 1948 a fost abandonată în minutul 26, după ce fusese deja întreruptă de două ori de centralul Andrei Chivulete. Scandările rasiste şi xenofobe ale suporterilor olteni au dus la abandonul partidei în final, după ce aceştia nu s-au oprit, în ciuda avertismentelor primite.

O premieră a avut loc în fotbalul românesc duminică, după ce meciul dintre Sepsi şi U Craiova 1948 a fost abandonat, din cauza scandărilor rasiste şi xenofobe ale suporterilor olteni.

Centralul Andrei Chivulete a întrerupt prima dată partida în minutul 24, apoi i-a dat drumul iar peste două minute, înainte de a suspenda-o, din nou, aproape imediat după reluare.

Cuvintele care au oprit meciul Sepsi - U Craiova 1948

Echipele au fost trimise 10 minute la vestiar, revenind pe gazon pentru a relua meciul din minutul 26, doar că scandările nu s-au oprit, iar meciul a fost abandonat definitiv.

Decizia luată de arbitrul Andrei Chivulete a fost una istorică pentru fotbalul românesc, nemaiexistând vreun precedent în acest sens.

Au mai existat meciuri abandonate din alte motive. Fie din cauza vioenţei fanilor, fie din cauza a diverse obiecte aruncate pe gazon, dar niciodată din cauza scandărilor rasiste.

Conform surselor Orange Sport, suporterii lui U Craiova 1948 au scandat ”Afară, afară cu b******i din ţară” şi ”afară, afară cu ungurii din ţară”, pe lângă alte cuvinte mai ”colorate”.

Decizie istorică în fotbalul românesc

Arbitrul Andrei Chivulete a procedat conform regulamentului, iar decizia sa şocantă, dar corectă ar putea seta un precedent în România şi preveni astfel de incidente în viitor.

Aşa cum a comentat şi Roland Niczuly, nu este prima dată când se scandează astfel de lucruri la Sfântu Gheorghe, însă aceste incidente nu au loc doar la meciurile lui Sepsi.

Istvan Kovacs a fost la rândul său o ţintă a anumitor galerii din pricina originilor sale maghiare şi a mai întrerupt în trecut meciuri la care s-au auzit astfel de scandări.

Totuşi, nici măcar acesta nu a ajuns în punctul în care să dicteze abandonul unui meci, iar şocul de la Sfântu Gheorghe va rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului românesc.

Cel mai probabil, Sepsi va câştiga meciul la masa verde, scor 3-0, deşi decizia nu a fost confirmată încă de LPF.

Afla mai multe despre: superliga 

viewscnt
Articole similare