Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Retrageri anunţate din rândul "stejarilor" după România - Tonga, la Cupa Mondială de rugby! Jucătorii care părăsesc reprezentativa

Retrageri anunţate din rândul "stejarilor" după România - Tonga, la Cupa Mondială de rugby! Jucătorii care părăsesc reprezentativa

Rugby

Comentarii

Naţionala de rugby a României va disputa duminică, 8 octombrie, ultimul meci la Cupa Mondială de Rugby din Franţa. Stejarii vor întâlni Tonga, pe Stade Pierre-Mauroy de la Lille, de la ora 18:45, partida fiind transmisă în direct pe Orange Sport 3

Cupa Mondială de rugby: Surugiu şi Gorin, ultimul meci în tricoul de Stejar

Ultimul meci al României la Cupa Mondială la această ediţie înseamnă şi ultima apariţie în tricoul de Stejar al lui Florin Surugiu şi al lui Andre Gorin, ambii anunţându-şi retragerea de la echipa naţională.

Cu 104 selecţii, participant la trei ediţii ale Cupei Mondiale, Florin Surugiu, vorbeşte cu emoţie despre partida de duminică şi povesteşte despre felul în care rugby-ul i-a schimbat viaţa. De asemenea, are un mesaj special pentru fiul lui Adam, care deja îi calcă pe urme, făcând rugby la Rugby Academy Bucureşti, la grupele de U8.

“O să fie selecţia cu numărul 105, am anunţat în sânul echipei, o să fie ultima mea selecţie ca Stejar, sunt foarte emoţionat, o să fie ultimul meci ca Stejar, se mai scrie o pagină cu numele meu şi apoi voi pune ghetele în cui. Am foarte mari emoţii, va fi foarte greu, este un meci important pentru mine, pentru echipa României, este ultimul meci al nostru la Cupa Mondială, ultimul meci în care toată lumea îşi pune gândul să venim cu o victorie acasă, o să fie un moment foarte greu pentru mine, dar în acelaşi timp cu ambiţie foarte mare.”, a declart Surugiu.

Acesta  a fost titular în meciul câştigat cu Tonga, în noiembrie 2021, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, 32-20.

Un adevărat lider al Stejarilor, Andre Gorin îşi va încheia şi el cariera la echipa naţională, în meciul de duminică. Debutant pentru România într-un meci cu Germania din Cupa Europeană a Naţiunilor, în 2009, acesta a adunat 45 de selecţii pentru România. El vorbeşte despre ce a însemnat echipa naţională şi mândria de a purta pe umeri tricolorul, fiind încrezător în generaţiile viitoare ale rugbyului românesc.

“Este tot timpul un început şi trebuie să fie şi un sfârşit, sunt  mândru de tot ce am realizat cu echipa naţională a României pentru că nu am realizat nimic singur, generaţiile cu care am fost şi generaţiile de acum, sunt mândru de ei, pentru că este vorba de echipă. Încă mai am un meci şi îmi doresc ca de fiecare dată, să mor cu ei pe teren, chiar dacă o să ies ciufulit, dar vreau să ies cu capul sus pentru că în rugby cel mai important este să poţi ţine pieptul sus. 

A fost un turneu foarte greu, lumea trebuie să conştientizeze că am jucat cu nişte echipe la nivel foarte mare, ştiam ce ne aşteaptă, nu a fost o surpriză, dar sunt unii copii care nu joacă la nivelul unde joacă jucătorii de la celelalte echipe, au văzut ceea ce înseamnă jocul la alt nivel. Eu zic că am învăţat foarte multe lucruri, aceste trei meciuri au dat încredere copiilor care vin din urmă, copiilor care sunt în echipă, nu vreau să critic nimic din ce se întâmplă în România, însă lumea trebuie să înţeleagă că nu e aşa de uşor, trebuie să ajutăm mult mai mult şi să sprijinim înainte să facem afirmaţii jignitoare la adresa echipei naţionale.”, a declarat Andre Gorin.

Afla mai multe despre: cupa mondiala rugbyrugby orange sportromania tonga rugby 

viewscnt
Articole similare