Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revenire de senzaţie în Formula 1! Un gigant auto a confirmat se întoarce în Marele Circ

Revenire de senzaţie în Formula 1! Un gigant auto a confirmat se întoarce în Marele Circ

Formula 1

Comentarii

Ford şi-a anunţat intenţia de a reveni în Formula 1 din 2026, la 22 de ani de când s-a retras din Marele Circ.

Revenire de senzaţie în Formula 1

Gigantul auto Ford urmează să revină în Formula 1 din 2026, au confirmat organizatorii, la 22 de ani de când s-a retras din Marele Circ.

Ford se afla în Formula 1 din anii 1960, când avusese parte de mare succes pe circuit, cu 55 de victorii din 262 de curse la care a participat între 1967 şi 1985, cu otorul DFV (Double Four Valve).

Aflat pe locul trei în topul celor mai de succes producători de motoare din istoria Formulei 1, Ford a asigurat motoarele pentru maşinile care au câştigat campionatul constructorilor de 10 ori şi campionatul piloţilor de 13 ori.

În 2004, Ford participa ultima dată în Marele Circ, dar a decis să revină din 2026, datorită viitoarele reglementări ale motoarelor F1 – cu putere electrică sporită şi combustibili 100% sustenabili.

Ford a confirmat se întoarce în Marele Circ

Vestea pe care am primit-o astăzi, că Ford va reveni în Formula 1 din 2026, este una grozavă pentru sportul nostru şi suntem încântaţi să-i întâmpinăm la revenirea în F1.

Ford este un brand global cu o moştenire fabuloasă în lumea sporturilor cu motor şi ne bucurăm că recunosc valoarea uriaşă pe care o oferă platforma noastră, cu peste jumătate de miliard de fani din întreaga lume.

Angajamentul nostru de a ajunge la neutralitate privind emisiile de carbon până în 2030 şi de a introduce combustibili sustenabili în maşinile de F1 din 2026 este, de asemenea, o raţiune importantă pentru decizia lor de a reintra în F1”, a declarat Stefano Domenicali, preşedintele şi CEO-ul Formula 1.

Afla mai multe despre: ford 

viewscnt
Articole similare