Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rinat Ahmetov şi-a pierdut o mare parte din avere din cauza războiului: ”Ruşii comit crime împotriva umanităţii. O fetiţă de 6 ani a murit deshidratată” Cum îi ajută pe ucraineni

Rinat Ahmetov şi-a pierdut o mare parte din avere din cauza războiului: ”Ruşii comit crime împotriva umanităţii. O fetiţă de 6 ani a murit deshidratată” Cum îi ajută pe ucraineni

Special

Comentarii

Rinat Ahmetov povesteşte că situaţia din Ucraina a ajuns un coşmar, cu oameni care mor de sete, dar este încrezător că ţara sa va reuşi să câştige războiul cu Rusia.

Patronul lui Şahtior Doneţk este considerat cel mai bogat om de afaceri din Ucraina şi, înainte de război, avea o avere estimată la 14 miliarde de euro. După ce Rusia a atacat Ucraina, averea acestuia a scăzut cu 8 miliarde de euro.

Însă Rinat Ahmetov spune că face tot ce-i stă în putere să-şi ajute conaţionalii să supravieţuiască, dar şi să ţină piept agresiunilor armatei Rusiei.

Rinat Ahmetov a pierdut o mare parte din avere: ”Ne concentrăm toate eforturile pentru a ajuta oameni”

Chiar înainte ca Ucraina să fie atacată de Rusia, foarte mulţi oligarhi ucraineni şi-au urcat familiile şi apropiaţii în avioane şi au decolat spre locuri mai sigure. Spre deosebire de ei, Rinat Ahmetov a preferat să rămână în Ucraina şi să se implice foarte activ în ajutarea semenilor.

Patronul lui Şahtior Doneţk susţine că ţara a ajuns într-o situaţie dezastruoasă, cu cazuri dramatice în care copiii sunt atacaţi sau mor de deshidratare, dar este încrezător că soldaţii ucraineni vor reuşi să-şi apere ţara.

Fostul patron al lui Mircea Lucescu spune că este implicat foarte activ în aprovizionarea populaţiei, dar şi în susţinerea soldaţilor ucraineni.

Publicaţia Forbes notează că, din cauza războiului, Rinat Ahmetov şi-a pierdut o bună parte din averea de 14 miliarde de euro şi acum avuţia sa este estimată la 6 miliarde de euro:

”(n.r. întrebat ce ar însemna o victorie pentru Ucraina) O încetare totală a focului, retragerea completă a trupelor ruse din Ucraina şi restabiliera completă a graniţelor Ucrainei recunoscute internaţional. Acestea includ Crimeea şi Donbasul.

(De ce militarii ruşi ucid civili şi sunt bombardate clădiri rezidenţiale) Ceea ce se desfăşoară aici este o crimă de război şi o crimă împotriva umanităţii, împotriva Ucrainei şi a ucrainenilor. Acest lucru nu poate fi nici explicat, nici justificat

(Despre angajaţii firmelor sale) Da, primesc salarii. Astăzi, toate afacerile noastre îşi concentrează eforturile pe a ajuta oamenii. Nu pot să mă împac cu faptul că Mariupol este într-un blocaj total, în 2022, că oamenii sunt nevoiţi să se ascundă în atelierele fabricilor noastre.

Este imposibil să auzi sau să vorbeşti despre asta fără să-ţi dea lacrimile, că oamenii topesc zăpada şi beau apa pentru a rămâne în viaţă. Sau că o fetiţă de 6 ani a murit de deshidratare sub dărâmături, în centrul Europei.

(Cum îi ajuta pe ucraineni) Fundaţia mea îi ajută pe ucraineni să supravieţuiască, furnizându-le apă, hrană, medicamente şi orice ajutor pe care îl putem oferi aici şi acum. Afacerim SCM (n.r. compania sa) ajută armata şi forţele teritoriale de apărare să ne apere suveranitatea, libertatea noastră şi independenţa, şi să câştige războiul.

(Unde se află în această perioadă) Sunt în Ucraina şi nu voi pleca din ţară. Împărtăşesc acelaşi sentimente cu toţi ucrainenii: aştept cu sinceritatea victoria Ucrainei în acest război. Şi vom începe să reconstruim ţara pentru a o face mai fericită şi prosperă. Din punctul meu de vedere, nu voi face rabat de la nicio cheltuială sau efort pentru a atinge acest scop”, a declarat Rinat Ahmetov pentru Forbes.

Afla mai multe despre: ahmetov 

viewscnt
Articole similare