You are here:

Rivaldo: ”Îl adoram pe Hagi. El, Maradona şi Zico m-au inspirat”. Cum decurge proiectul Farul: ”E felul lui de a fi”. Stoichkov: ”E fantastică academia lui”

Rivaldo: ”Îl adoram pe Hagi. El, Maradona şi Zico m-au inspirat”. Cum decurge proiectul Farul: ”E felul lui de a fi”. Stoichkov: ”E fantastică academia lui”

Special

Comentarii

Rivaldo (52 de ani) şi Hristo Stoichkov (58 de ani) au vorbit în termeni laudativi despre Gică Hagi (59 de ani). Cei doi foşti câştigători ai Balonului de Aur au jucat în echipa ”Legendelor lumii” la meciul de adio al ”Generaţiei de Aur”.

”Generaţia de Aur” a României a învins selecţionata formată din ”Legendele lumii”, scor 3-2, pe Arena Naţională, în ceaa ce a fost cântecul de lebădă a formidabilei echipe naţionale care ne-a încântat de atâtea ori în ultima decadă a secolului trecut.

Pentru România au marcat Basarab Panduru (41), Gică Hagi (63), din penalty, şi Costel Gâlcă (72), în timp ce pentru echipa ”World Stars”, condusă de ”Specialul” Mourinho, au punctat Rivaldo (21) şi Goran Pandev (28).

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Gică Hagi a fost lăudat la scenă deschisă de fotbaliştii uriaşi din ”Legendele lumii” care au luat parte la acest eveniment. Printre ei se numără şi Rivaldo, brazilianul câştigător al Balonului de Aur în anul 1999.

Rivaldo, inspirat de Hagi. Ce l-a fascinat: ”De aceea mai ţipă şi se mai ceartă cu jucătorii”

Acesta a dezvăluit că Hagi a fost unul dintre jucătorii care l-au inspirat în vasta sa carieră, alături de marii Maradona şi Zico. În prezent, Hagi şi Rivaldo sunt acţionari la clubul Farul Constanţa, acolo unde este legitimat şi fiul brazilianului, Rivaldinho.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

”Toţi îl cunosc pe Hagi, ce fel de om este şi ce mare profesionist a fost ca jucător, dar şi acum ca preşedinte de club şi antrenor. Eu l-am cunoscut prin intermediul fiului meu (n.r. Rivaldinho). La acel Mondial din 1994, eu mă uitam şi îl adoram pe Hagi.

Puţin a lipsit să fiu şi eu convocat la acel Mondial, pentru că fusesem pe lista preliminară cu un meci înainte să se anunţe lotul oficial, dar n-am mai ajuns la acel Mondial, cu Brazilia. 

Mereu l-am urmărit pe Hagi când juca. Când evolua România, eu îi admiram lui Hagi stilul de joc, piciorul lui stâng, felul în care juca. El e cu şapte ani mai mare decânt mine şi mereu urmăream cum joacă. A fost un fotbalist, alături de Maradona şi Zico, de la care eu m-am inspirat. 

La Farul, relaţia dintre mine şi Hagi este una liniştită. E normal că îl aud că e mai exigent la antrenamente, dar el ştie că, pentru a fi învingător, trebuie să dai totul la în pregătire, la meciuri şi de aceea el mai ţipă, se mai ceartă cu jucătorii, încearcă să scoată ce e mai bun din jucători la antrenamente, la meciuri. 

Este felul lui de a fi. El trăieşte pentru fotbal, adoră fotbalul, să fie zi de zi la antrenament. Este foarte muncitor, de asta a cucerit atât de multe lucruri în fotbal. De asta cred că e considerat numărul 1 din România şi e respectat de toată lumea.

În Brazilia, când se vorbeşte de România, se spune Hagi, pentru tot ce a făcut cu naţionala lui”, a declarat Rivaldo, după meciul de adio al ”Generaţiei de Aur”, un eveniment susţinut de Superbet.

Stoicikov, laude pentru munca depusă de Hagi la Farul: ”Este cel mai bun din România. Ce face la academia sa de fotbal e ceva fantastic”

De asemnea, Hristo Stoichkov, Balon de Aur în 1994, a recunoscut şi el admiraţia pe care o poartă atât lui Gică Hagi, cât şi lui Gică Popescu, foştii săi colegi de la Barcelona.

”Fantastic. Am privilegiul să am o prietenie aşa de mare ca cea pe care o am cu Hagi şi Popescu. Nu doar ca jucători, ci şi ca persoane, pentru că, pentru mine, este mai importantă prietenia. 

Familiile noastre se cunosc de mulţi ani, mergem împreună în vacanţe, suntem împreună la unele petreceri, copiii noştri au crescut împreună. Eu şi cu Hagi semănăm şi la faţă, şi la păr. Popescu e mai înalt, mai frumos, la cravată. 

Astăzi, putem vorbi despre o academie de fotbal a lui Gică Hagi, în Constanţa. E ceva fantastic. De ce? Pentru că sunt mulţi copii care merg în aceeaşi direcţie. Cum trebuie să se antreneze, cum să mănânce, câte ore trebuie să doarmă, câte ore trebuie să se pregătească pentru a fi un fotbalist mare.

Nu doar ca să joci fotbal, ci să faci un om, un om important. Iar eu cred că ăsta e cel mai bun lucru din România. Gică Hagi este cel mai bun din România să facă această muncă imensă la Constanţa.

Eu nu contabilizez niciodată în Baloane de Aur, Gheata de Aur sau Liga Campionilor. Astea nu sunt vitale pentru mine. Eu vreau prietenie adevărată, să pot îmbrăţişa un prieten adevărat cum sunt Hagi şi Popescu. Asta e cel mai important. 

Când jucam, fiecare trebuia să evolueze să îşi apere interesul. Dar ştii ce frumos e când ne vedem şi ne îmbrăţişăm sau mergem la masă? Acesta e cel mai frumos lucru din lume”, a adăugat şi Stoichkov.

Afla mai multe despre: gica hagirivaldohristo stoicikovfarulbarcelonageneraţia de aurbalon de aur 

viewscnt
Articole similare