Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Roman Abramovic, sancţionat de Guvernul din Marea Britanie. Nu mai poate vinde Chelsea!

Roman Abramovic, sancţionat de Guvernul din Marea Britanie. Nu mai poate vinde Chelsea!

Chelsea

Comentarii

Roman Abramovic, patronul lui Chelsea, a fost sancţionat de Guvernul din Marea Britanie şi nu mai poate vinde clubul de pe Stamford Bridge.

Roman Abramovic, sancţionat de Guvernul din Marea Britanie. Nu mai poate vinde Chelsea!

Oligarhul rus Roman Abramovic, patronul lui Chelsea şi unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin, a fost sancţionat de Guvernul din Marea Britanie şi nu mai poate face afaceri pe teritoriul ţării, scrie The Sun, care anunţă că vânzarea clubului Chelsea a fost, astfel, blocată.

The Sun mai scrie că Guvernul britanic a decis că Roman Abramovic nu mai poate veni pe teritoriul ţării şi nu mai poate desfăşura afaceri în zonă. Se pare că lui Chelsea îi va fi acordată o licenţă specială pentru a putea juca în Premier League, dar Abramovic nu mai poate face profit.

Roman Abramovic a scos clubul Chelsea la vânzare după ce a izbucnit războiul dintre Rusia şi Ucraina, oligarhul fiind un bun prieten al lui Vladimir Putin, cel care a ordonat atacul asupra ţării vecine. Abramovic voia să vândă Chelsea pentru 3 miliarde de euro, dar nu mai poate face acest lucru.

Nadine Dorries, secretar general al culturii din Marea Britanie, i-a asigurat pe fani că jocurile echipei nu vor fi afectate, nici abonamentele vândute de club pentru acest sezon: "Cluburile de fotbal sunt insistuţii culturale importante şi inima comunităţilor noastre. Suntem devotaţi să le apărăm", a spus aceasta, potrivit The Sun.

Roman Abramovic deţine Chelsea din 2003 şi are o avere de 9,4 miliarde de lire sterline. Totuşi, există şi repercusiuni asupra clubului Chelsea, care nu va mai putea tranfera sau vinde niciun jucător, iar cei aflaţi deja sub contract nu vor putea semna alte înţelegeri cu echipa.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunţat că nu va exista paradis pentru cei care au sprijinit atacul lui Putin asupra Ucrainei: "Nu va exista un paradis sigur pentru cei care au sprijit atactul nemilos al lui Putin asupra Ucrainei. Sancţiunile de astăzi sunt doar un pas în ajutorul pe care Marea Britanie îl are faţă de oamenii din Ucraina.

Vom fi nemiloşi în pedepsirea celor care au făcut posibilă moartea civililor, distruigerea spitalelor şi ocuparea ilegală a teritoriilor suverne", a spus Boris Johnson, conform sursei citate.

Afla mai multe despre: abramovicchelseavanzareputin 

viewscnt
Articole similare