Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România va da o echipă în Europa League! Decizie majoră anunţată de UEFA

România va da o echipă în Europa League! Decizie majoră anunţată de UEFA

Fotbal intern

Comentarii

România a primit veşti bune de la UEFA. Va da o echipă în Europa League, nu de acum, ci începând cu sezonul 2024-2025.

În prezent, fotbalul românesc are patru locuri asigurate în competiţiile europene, după cum urmează: campioana se califică în primul tur preliminar din Champions League, iar celelalte trei, în preliminariile Conference League.

Dar, UEFA a decis să schimbe această componenţă. Astfel, odată cu sezonul 2024-2025, România va da o echipă în primul tur preliminar din Europa League. 

Aceasta va fi câştigătoarea Cupei României. Singura condiţie este ca România să se menţină în primele 33 de ţări din Europa, din punct de vedere al coeficientului, locul ocupat în prezent fiind 25.

Până acum, echipa care punea mâna pe trofeul Cupei României ajungea în turul doi al preliminariilor Conference League, dar din stagiunea 2024-2025, aceasta va accede în a doua competiţie europeană valorică.

De asemenea, această modificare anunţată de reprezentanţii forului continental aduce cu sine şi beneficii financiare pentru câştigătoarea Cupei României, care, pentru o eventuală accedere în grupele Europa League, va fi recomenpensată cu 3,63 de milioane de euro.

În schimb, o calificare în grupele Conference League garantează un premiu în valoare de ”doar” 2,94 de milioane de euro.

Actuala deţinătoare a Cupei României este Sepsi, care a cucerit trofeul în 2022, după o finală cu Voluntari.

Afla mai multe despre: romaniacupa romanieiuefa 

viewscnt
Articole similare