Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Românii au ieşit la Universitate ca în vremurile bune, cu 30 de ani în urmă. Fanii ”tricolorilor”, sărbătoare naţională în capitală | VIDEO

Românii au ieşit la Universitate ca în vremurile bune, cu 30 de ani în urmă. Fanii ”tricolorilor”, sărbătoare naţională în capitală | VIDEO

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională a României a reuşit un triumf uluitor la debutul la Campionatul European din Germania, iar acest succes i-a scos pe stradă pe românii din ţară şi din diaspora.

România a învins-o pe Ucraina, scor 3-0, în prima etapă din grupa E de la EURO 2024, pe Allianz Arena din Munchen.

Golurile ”tricolorilor” au marcat prin Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) şi Denis Drăguş (57).

Victoria vine la o zi după ce selecţionerul Edi Iordănescu a împlinit 46 de ani. Tricolorii au fost susţinuţi din tribune de zeci de mii de suporteri.

Naţionala i-a scos din nou pe stradă pe români. Sărbătoarea fotbalului în marile oraşe din ţară

La finalul meciului, s-a declanşat nebunia în rândul suporterilor români, care au celebrat această victorie istorică în mai toate oraşele mari atât din străinătate, cât şi din România.

Românii prezenţi pe Allianz Arena din Munchen au cântat şi au transmis un sentiment pozitiv tricorilor, iar acest debut cu victorie a produs o atmosferă de sărbătoare şi în ţară, mai ales în capitală.

Spre exemplu, parcul IOR din Bucureşti a fost plin ochi de suporteri ai României. De altfel, românii s-au adunat inclusiv la Universitate, ca în vremurile bune, în urmă cu 30 de ani.

Atunci, fanii români ieşeau în stradă şi sărbătoreau victoriile naţionalei României de la Mondialul din 1994, naţională condusă la momentul respectiv de Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecţioner.

De altfel, a fost sărbătoare naţională şi în alte mari oraşe din România. Oamenii s-au strâns şi la Iaşi pentru a celebra succesul istoric al tricolorilor de la EURO 2024.

Lucrurile au stat la fel şi în Constanţa.

Astfel, după prima etapă din grupa E, România este lider, cu trei puncte şi golaveraj +3, Slovacia ocupă locul 2, cu trei puncte şi golaveraj 1-0, în timp ce Belgia şi Ucraina sunt ultimele două clasate.

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalauniversitateeuro 2024 

viewscnt
Articole similare