Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a prezentat cu 17 milioane de dolari la vamă? Igor Surkis, plin de nervi când a fost întrebat despre acest caz. Ce a declarat

S-a prezentat cu 17 milioane de dolari la vamă? Igor Surkis, plin de nervi când a fost întrebat despre acest caz. Ce a declarat

Campionate

Comentarii

Igor Surkis a lămurit acuzaţiile care susţin că a plecat din Ucraina cu 15 milioane de dolari asupra sa, bani pe care nu i-a declarat la vama ucraineană.

Pe 25 martie, Igor Surkis - patronul lui Dinamo Kiev şi fratele acestuia - Hryhoriy - a părăsit Ucraina, în ciuda faptului că au transmis că vor rămâne în ţară până la finalul războiului cu Rusia.

Presa din Ucraina a scris însă că cei doi ar fi comis şi o ilegalitate: ar fi părăsit ţara fără să declare 17,6 milioane de dolari la vamă.

Reacţia lui Igor Surkis după ce s-a scris că n-a declarat 17,6 milioane de dolari la vama ucraineană

Fraţii Igor şi Hryhoriy Surkis au rămas în Ucraina până pe 25 martie, la aproape o lună distanţă de la momentul în care Rusia a invadat ţara. Apoi, cei doi au plecat în Ungaria.

Igor şi Hryhoriy Surkis au părăsit ţara în două automobile de lux, în care şi-au luat şi familiile. Imediat, publicaţia Pravda Ucraina a publicat un material în care ziariştii au scris că cei doi au părăsit Ucraina cu o mare sumă de bani asupra lor.

Concret, jurnaliştii ucraineni au scris că Igor şi Hryhoriy Surkis ar fi avut asupra lor nu mai puţin de 17,6 milioane de dolari, bani pe care nu i-ar fi declarat la vama ucraineană, ci doar la cea a Ungariei.

Mai mult, după acest material, Biroul de Investigaţii din Ucraina a anunţat oficial că a deschis un dosar penal în acest caz, în care sunt anchetaţi vameşii care au fost în acea tură şi care n-au controlat maşinile familiei Surkis.

Într-un interviu pentru onet.pl, Igor Surkis spune că toată povestea a fost inventată de cei de la Pravda. Patronul lui Dinamo Kiev susţine că a demonstrat cu acte oficiale faptul că el şi familia sa nu au trecut vama Ungariei cu o asemenea sumă.

”Toată povestea inventată. Am fost indignat când Pravda (n.r. publicaţia ucraineană care a anunţat plecarea fraţilor Surkis) a publicat această poveste falsă. Nu înţeleg cum ar putea cum o publicaţie aşa respectată să facă aşa ceva.

Era o informaţi falsă şi neverificată. Familia noastră a fost în contact cu autorităţile competente din Ungaria încă de la început şi a avut confirmarea că problema banilor n-a fost descrisă corect.

Pe 25 martie, am primit confirmarea de la Administraţia Naţională a Impozitelor şi a Vămilor din Ungaria că niciunul dintre membrii familiei noastre nu a declarat numerar în trimp ce trecea legal frontiera.

Am apelat la redacţie să publice aceste documente şi am solicitat corectarea informaţiilor neverificate. Şi vă rog să amintiţi că au făcut-o pe 26 martie.

De asemenea, am aflat că Biroul de Investigaţii al Ucrainei răspândeşte ştiri despre deschiderea dosarului penal. A trebuit să internaţionalizăm documentele de la autorităţile competente din Ungaria. Am ştampilat o apostilă, o traducere legalizată în ucraineană şi am trimis totul la Biorul de Investigaţii şi o cerere de închidere a procedurii.

Întreaga noastră familie este profund dezamăgită de poziţia unor instituţii de presă din ţară (n.r. din Ucraina, care au continuat să ofere informaţii false şi apoi au refuzat să infirme aceste minciuni, după ce au primit un set complet de documente şi o cerere de rectificare.

Din păcate, asta va rămâne pe conştiinţa lor. Tot ce ştiu este că suntem curaţi în faţa legii”, a declarat Igor Surkis pentru onet.pl.

Afla mai multe despre: igor surkis 

viewscnt
Articole similare