You are here:

Scandal uriaş. Un gol marcat în minutul 90+16, anulat cu VAR după aproape două ore. Nebunie totală la Jocurile Olimpice, în Argentina - Maroc | VIDEO

Scandal uriaş. Un gol marcat în minutul 90+16, anulat cu VAR după aproape două ore. Nebunie totală la Jocurile Olimpice, în Argentina - Maroc | VIDEO

Jocurile olimpice

Comentarii

Prima zi a Jocurilor Olimpice a venit cu o situaţie inedită, la turneul de fotbal, ceva ce nu s-a mai întâlnit, poate, în toată istoria fotbalului.

Unic în fotbal! Un gol a fost anulat cu VAR la două ore după ce s-a marcat, în meciul Argentina - Maroc, de la Jocurile Olimpice 2024

Reprezentativele olimpice de fotbal ale Argentinei şi Marocului s-au întâlnit în prima etapă a Jocurilor Olimpice 2024, la Saint-Etienne.

Marocanii au condus cu 2-0, după ”dubla” lui Rahimi (45+2, 51). Sud-americanii au redus din diferenţă prin Giuliano Simeone, în minutul 68, aşa că s-a intrat minutul 90 cu scorul de 2-1 pentru nord-africani.

Totuşi, de la margine s-au arătat 15 minute de prelungire a partidei. Mai având atât de mult timp la dispoziţie pentru a căuta golul egalizator, Argentina a reuşit să-l şi găsească, dar după o fază extrem de controversată. 

Medina a fost cel care a marcat pentru sud-americani, după două bare la aceeaşi fază. Dar golul de 2-2 a venit în minutul 90+16, chiar peste minutele adiţionale arătate de la margine.

Iar marocanii nu au primit deloc bine acest gol. Concret, suporterii ”Leilor din Atlas” nu au fost încântaţi de acest gol încasat şi şi-au vărsat nevii aruncând cu diferite obiecte pe teren, înspre jucători. Mai mult, unii susţinători mai curajoşi au pătruns chiar şi pe gazon.

Pentru a nu escalada şi mai mult scandalul, meciul a fost suspendat, iar suporterii au fost evacuaţi. Arbitrul suedez Glenn Nyberg nu a mai apucat să fluiere finalul partidei.

Dar asta nu este tot. Ce a urmat şi după aceea este nebunie curată. Meciul a fost reluat la aproape două ore distanţă, iar faza cu care s-a continuat a fost cea de la golul de 2-2.

Acesta a fost analizat în camera VAR. Concluzia la care s-a ajuns a fost următoarea: golul a fost anulat cu VAR, pentru offside, la aproape două ore după ce s-a marcat.

Un aspect important de subliniat este şi faptul că arbitrul român Ovidiu Haţegan a fost asistent VAR la acest meci.

După ce golul de 2-2 nu a mai fost validat, s-a mai jucat puţin timp, patru minute, iar scorul final a fost 2-1 în favoarea Marocului.

La capătul unui meci care a însemnat prima mare surpriză a turneului de fotbal de la Olimpiada pariziană, dar şi un meci care a început la ora 16:00, ora României, şi s-a încheiat la ora 20:00, ora României.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicevarargentina maroc 

viewscnt
Articole similare