You are here:

Veşti bune la nivel de arbitraj în România. Toţi arbitrii participanţi la pregătirile pentru noul sezon au trecut probele fizice

Veşti bune la nivel de arbitraj în România. Toţi arbitrii participanţi la pregătirile pentru noul sezon au trecut probele fizice

Fotbal intern

Comentarii

Arbitrii şi arbitrele din România participă la pregătirile şi testările pentru noul sezon competiţional, în perioada 9-11 iulie.

Pregătirile au loc la Cheile Grădiştei şi au ca scop testarea arbitrilor din mai multe puncte de vedere. La una dintre cele mai problematice probe din ultimii ani, proba fizică, arbitrii au avut parte de o surpriză plăcută. Toţi participanţii au trecut proba fizică. Absenţi de la pregătiri au fost Istvan Kovacs, Ovidiu Haţetan, Sebastian Colţescu, Marcel Bîrsan, Radu Ghinguleac, Adrian Vornicu şi Radu Petrescu.

Istvan Kovacs a participat la pregătirile realizate de UEFA înainte de EURO 2024, alături de Ovidiu Haţegan, "central" care va arbitra la Jocurile Olimpice. Restul arbitrilor menţionaţi vor avea parte de partide din preliminariile cupelor europene în aceeaşi perioadă. Cătălin Popa lipseşte şi el, în condiţiile în care a picat proba fizică, în vara anului 2023.

"I-am verificat deja pe arbitri din punct de vedere fizic, nivelul lor de pregătire este unul foarte bun, dar vrem ca pe parcursul seminarului să le dăm sfaturi despre stilul de alergare şi despre alte lucruri.

Au fost testate şi cunoştinţele despre Legile Jocului, teste cu vizionare de multe clipuri video, din campionatul nostru, dar şi din străinătate. Fiecare arbitru va avea de analizat un număr foarte mare de clipuri video, 200-250. Lucrează pe grupuri, fac analiza fazelor, apoi analizăm dacă e necesară sau nu intervenţia VAR.

Trebuie să discutăm, de asemenea, despre noile reglementări, despre implementarea lor. Vrem ca această echipă a arbitrilor să progreseze şi să fie pregătită. Şi, după părerea mea, arbitrii sunt pregătiţi", a transmis Kyros Vassaras, preşedintele CCA.

Afla mai multe despre: arbitriiistvan kovacsovidiu hategan 

viewscnt
Articole similare