Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbarea sistemului din Liga 1, dezbătută la Craiova. Universitatea, împotriva noutăţii lui Burleanu pentru campionat: "Suntem minoritari, dar multor cluburi le convine"

Schimbarea sistemului din Liga 1, dezbătută la Craiova. Universitatea, împotriva noutăţii lui Burleanu pentru campionat: "Suntem minoritari, dar multor cluburi le convine"
Comentarii

Directorul general al Universităţii Craiova, Ovidiu Costeşin, a oferit detalii de la întâlnirea pe care oficialii clubului oltean au avut-o cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, printre care şi preşedintele Răzvan Burleanu.

Universitatea Craiova n-a vrut să audă despre noutatea lui Răzvan Burleanu pentru Liga 1

Înaintea alegerilor de la FRF, programate pe 12 aprilie, Răzvan Burleanu a avut un tur de forţă prin ţară, în care şi-a făcut campania pentru evenimentul în urma căruia va câştiga un nou mandat la Casa Fotbalului. Actualul preşedinte este singurul candidat aflat în cursa pentru federaţiei. 

La Craiova, Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu reprezentanţii celor mai importante echipe din oraş. După ce s-a văzut cu Adrian Mititelu junior, şeful FRF a programat o şedinţă şi cu oficialii Universităţii Craiova, care s-au opus unei măsuri luate în Liga 1. 

Conducătorii Universităţii i-au reproşat noutatea din Liga 1 pentru acest sezon: barajul pentru Conference League. 

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf e direct vizată, întrucât se luptă pentru locurile doi şi trei din clasament, cu FCSB, şi ar urma să joace suplimentar pentru locul european. 

"În momentul în care Răzvan Burleanu a venit în campanie la Craiova, ne-am întâlnit toţi de la club cu el şi cu nea Sorin (n.r. - Sorin Cârţu), şi Marcel Popescu, cu Marian Copilu. De atunci ne-am exprimat punctul de vedere. 

Universitatea Craiova este total împotriva acestei idei, nu ni se pare deloc la locul ei o astfel de decizie, dar, din păcate, suntem minoritari. Sunt multe cluburi cărora le convine această... Şi federaţiei îi convine", a declarat oficialul Universităţii Craiova, Ovidiu Costeşin. 

În actualul sistem din Liga 1 cu 16 echipe şi cu play-off şi play-out, miza a fost mărită pentru ultimul loc eligibil pentru preliminariile Conference League. 

  • Locul 1 din play-off participă în preliminariile Champions League, iar locurile 2 şi 3 din play-off în preliminariile Conference League.
  • Locul 3 din play-off va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out, pentru un loc în Conference League.

Universitatea Craiova, în revenire de formă

Universitatea Craiova a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, liderul CFR Cluj, într-un meci din etapa a patra a play-off-ului Ligii 1. Oltenii au revenit de la 1-2 şi au marcat ultimul gol în minutul 90+6, iar autorii golurilor gazdelor au fost: Creţu ’18, Markovic ’69 şi Roguljic ‘90+6. 

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf s-a apropiat la un singur punct de ocupanta locului secund, FCSB, care are 37 de puncte. 

Afla mai multe despre: universitatea craiovarazvan burleanusistem competitionat liga 1baraj liga 1 

viewscnt
Articole similare