Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Seară de vis pentru Neymar! Brazilia a câştigat, iar starul lui Al Hilal a devenit cel mai bun marcator din istoria Selecao | VIDEO

Seară de vis pentru Neymar! Brazilia a câştigat, iar starul lui Al Hilal a devenit cel mai bun marcator din istoria Selecao | VIDEO
Comentarii

Neymar l-a depăşit pe legendarul Pele şi a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei braziliene, după ce a marcat de două ori împotriva Boliviei (5-1), vineri, la Belem, în preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

Neymar a ratat un penalty în minutul 17, dar apoi a înscris în minutele 61 şi 90+3, reuşind să ajungă la 79 de goluri în 125 de apariţii pentru Brazilia.

"Sunt foarte fericit, nu am cuvinte. Nu mi-am imaginat niciodată că voi atinge acest record. Vreau să spun că faptul că l-am realizat nu înseamnă că sunt mai bun decât (Pele) sau decât orice alt jucător din echipa naţională", a declarat brazilianul după meci.

Cu toate acestea, atacanta Marta deţine în continuare recordul la cele două selecţii combinate (feminină şi masculină), cu 122 de goluri în 189 de apariţii.

Pelé, care a murit la 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani, a înscris 95 de goluri în 113 meciuri internaţionale. Dar această cifră, care include golurile sale în meciurile amicale dintre Seleçao şi cluburi sau echipe oficiale din statele braziliene - pe care Federaţia braziliană de fotbal (CBF) le acceptă - nu este recunoscută de FIFA.

Media lui Edson Arantes do Nascimento, alias Pelé, singurul fotbalist care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970), rămâne totuşi mai mare decât cea a succesorului său, cu 0,84 goluri pe meci (77 în 92 de apariţii), faţă de 0,63 pentru noul jucător de la Al-Hilal.

Celelalte goluri ale Braziliei cu Bolivia au fost marcate de Rodrygo (24, 53) şi Raphinha (47).

 

 

 

Afla mai multe despre: neymarbraziliapele 

viewscnt
Articole similare