Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul pe care Anghel Iordănescu îl vrea pe banca naţionalei, înainte de plecarea în străinătate. ”Are o obligaţie morală” | EXCLUSIV

Selecţionerul pe care Anghel Iordănescu îl vrea pe banca naţionalei, înainte de plecarea în străinătate. ”Are o obligaţie morală” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Gheorhge Hagi a cucerit titlul de campion cu Farul în Superligă, iar zvonurile legate de o posibilă plecare a ”Regelui” la un club din străinătate s-au înmulţit.

Fostul selecţoner al României, Anghel Iordănescu a vorbit despre momentul în care liderul ”Generaţiei de Aur” ar urma să facă pasul către un club important din est. 

Selecţionerul pe care Anghel Iordănescu îl vrea pe banca naţionalei, înainte de plecarea în străinătate. ”Are o obligaţie morală”

Iordănescu este de părere că, Hagi are o ”datorie morală”, aceea de a triumfa cu Farul şi la nivel european, nu doar intern. ”Marinarii” au participat o singură dată în grupele unei competiţii europene, în 1995, în Cupa UEFA Intertoto, întrecere desfiinţată între timp de UEFA. Cu Hagi pe bancă, Farul a fost eliminată în turul trei al Ligii Campionilor în 2017 de APOEL Nicosia.

Gică Hagi a lăsat de înţeles că are multe lucruri de lămurit în legătură cu mandatul său la echipa naţională, din 2001, însă va face ”lumină” la un moment dat.

La doar câteva luni după ce a agăţat ghetele în cui, Gică Hagi a fost instalat în funcţia de selecţioner al României pentru finalul campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2002, imediat după ce Ladislau Boloni şi-a dat demisia şi a semnat cu Sporting Lisabona.

(n.r. Va pleca Hagi afară?) ”Probabil că va veni un moment când se va duce să-şi măsoare puterile undeva afară. Înainte de a pleca,  trebuie să confirme pe plan extern cu echipa pe care a creat-o şi format-o. Are această obligaţie morală.  Cred că înainte de a pleca afară, ar trebui să mai ajute fotbalul românesc şi să se întoarcă la naţională”, a declarat Anghel Iordănescu pentru Orange Sport. 

Gică Hagi, despre mandatul de la naţională: ”Am rămas singur! Odată o să vorbesc”

Patru meciuri a apucat ”Regele” să conducă naţionala României: o victorie uriaşă în Ungaria, scor 2-0, o remiză suficientă, acasă, cu Georgia, scor 1-1, şi cele două partide de baraj, de tristă amintire, cu Slovenia (România - Slovenia 1-1; Slovenia - România 2-1). De-a lungul timpului, Gică Hagi s-a ferit să ofere foarte multe detalii legate de cum s-au desfăşurat lucrurile în acea perioadă, însă, în cadrul podcastului Orange Sport, moderat de Silviu Tudor Samuilă, a declarat că, la un moment dat, va explica tot ce s-a întâmplat atunci.

”Întotdeauna am spus-o, e public: o echipă naţională şi o echipă de club, care să aspire să câştige în Europa. De ce nu? Ca jucător am fost la cele mai mari cluburi. Ca antrenor am făcut şcoala de la zero, am format un club de la zero, pe care l-am făcut să câştige, o academie care a produs jucători foarte mulţi. Cred că am făcut toate şcolile posibile.

La şcoala de antrenori nu am lipsit o secundă. Domnul profesor Rădulescu este martor. Am fost şi acolo.Am respectat, am învăţat, chiar dacă, fără să-mi doresc, m-am dus prea repede la echipa naţională, că m-au forţat unii, că au vrut să mă duc pe acolo.

Dup-aia, am rămas singur. Odată şi odată o să povestesc şi asta”, a declarat Gică Hagi în cadrul emisiunii ”SportCast cu Sile”.

Afla mai multe despre: echipa naţionalăanghel iordănescugică hagi 

viewscnt
Articole similare